Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kuchajda má problémy s bezdomovcami aj psíčkarmi: Mesto nasadí políciu!

Kuchajda
Kuchajda

BRATISLAVA - Areál Kuchajdy v bratislavskom Novom Meste by mal strážiť mestský policajt. "Máme problémy na Kuchajde s bezdomovcami, so psičkármi a s cyklistami. Mestský policajt by tam mal byť stále prítomný," uviedol starosta mestskej časti Rudolf Kusý.

Novomestskí poslanci preto schválili poskytnutie dotácie hlavnému mestu vo výške 9-tisíc eur, ktorá je účelovo viazaná na zriadenie miesta okrskového policajta na Kuchajde.

Areál Kuchajdy už v súčasnosti kontroluje okrskár, ten ale nie je na mieste stále. Okrsok Kuchajda totiž zahŕňa širšie územie ohraničené ulicami Bajkalská, Vajnorská a Rožňavská. V minulom roku dva a pol mesiaca kontroloval areál prírodného kúpaliska strážnik, ktorý ľudí napomínal. Podľa starostu to síce pomohlo, ale nestačilo.

"Chceme, aby bola Kuchajda čistá, bezpečná, aby tam chodili normálni ľudia a nechceli sme pristúpiť k tomu, že by sme ju uzavreli a aby sa tam začalo platiť, ako to bolo v minulosti," povedal Kusý. Tomu sa dá podľa starostu predísť, keby miesto strážila SBS-ka či mestský policajt. Okrskára by však mestská časť využila aj v iných lokalitách.

"Sú mesiace, keď taký veľký problém s bezdomovcami, so psičkármi a cyklistami nie je. V zimných mesiacoch a počas neskorej jesene a skorej jari je policajt z Kuchajdy využiteľný aj v iných lokalitách," doplnil novomestský starosta.

Problematická v Novom Meste je napríklad lokalita Zátišie či Račianske mýto. Zatiaľ nie je stanovený dátum, odkedy by mal okrskár na areál Kuchajdy dozerať, mestská časť by ho tam však chcela čo najskôr.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu