Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dobré správy: Voda na kúpaliskách v Bratislavskom kraji je v poriadku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - V Bratislavskom kraji bolo rozhodnutím Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava povolená prevádzka troch prírodných kúpalísk: Zlaté Piesky, Slnečné Jazerá v Senci a Kuchajda a šiestich umelých kúpalísk: Delfín, Rosnička, Lamač, Krasňany Tehelné pole a Aquathermal Senec.

Informovala hovorkyňa RÚVZ Bratislava Katarína Nosálová. Prevádzkovanie letného kúpaliska Zbojnička Rača, Letné kúpalisko Malacky, Letné kúpalisko Modra, Letné kúpalisko Pezinok-Sever je naďalej v riešení na základe podaných žiadostí.

"Výsledky doterajších analýz poukazujú na vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie na prírodných i umelých kúpaliskách v Bratislavskom kraji a sú pripravené k začatiu prevádzky v rámci kúpacej sezóny 2013," uviedla Nosálová.

Kvalita vody na prírodných kúpaliskách zaradených do monitoringu alebo s organizovanou rekreáciou sa bude kontrolovať v dvojtýždňových intervaloch a podľa aktuálnej situácie.

"Na lokalitách s neorganizovanou rekreáciou sa budú vykonávať len orientačné kontroly kvality vody na kúpanie dva až trikrát za sezónu alebo podľa aktuálnej situácie. Kontrola bazénovej vody sa preverí jedenkrát mesačne alebo podľa aktuálnej situácie," dodala hovorkyňa RÚVZ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu