Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Inferno v Kalifornii sa vymklo spod kontroly: Hromadná výzva na evakuáciu!

Podľa informácií televízie KTLA bolo v nasadení vyše 900 hasičov Zobraziť galériu (13)
Podľa informácií televízie KTLA bolo v nasadení vyše 900 hasičov (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES – Veľký lesný požiar na juhu Kalifornie, ktorý zachvátil vyše 3000 hektárov, sa vymkol spod kontroly, informovala dnes tlačová agentúra DPA. Kalifornské úrady nariadili kvôli šíriacemu sa veľkému lesnému požiaru evakuáciu celkovo 1100 obydlí a uzatvorenie areálu miestnej univerzit, informovala agentúra Reuters.

Požiar pozdĺž pobrežia južnej Kalifornie severozápadne od Los Angeles zachvátil od štvrtkového rána už viac než 4000 hektárov pôdy. Obeťami živlu, ktorý živí aj silný vietor, sa stalo aj niekoľko hospodárskych budov a obytných vozidiel.

Poškodených bolo 15 domov, obete na životoch či zranenia však zatiaľ neboli hlásené. V zóne ohrozenia sa nachádza približne 4000 domov. Viac než deviatim stovkám zasahujúcich hasičov sa zatiaľ podarilo vytvoriť ochranné pásy okolo asi 10 percent obvodu požiaru. 

Požiare v Kalifornii
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: SITA)

Podľa informácií televízie KTLA bolo v nasadení vyše 900 hasičov. Pod kontrolu dostali len desať percent požiaru. Polícia dočasne uzavrela aj známu pacifickú diaľnicu pozdĺž pobrežia. Situáciu zhoršujú vysoké teploty a vietor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu