Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Poslankyňa údajne napadla dieťa: Vinu popiera, rodičia chlapca vypovedali proti nej

Dana Čahojová
Dana Čahojová (Zdroj: nasa-bratislava.sk)

BRATISLAVA - Miestne zastupiteľstvo v bratislavskej Karlovej Vsi sa na utorkovom (30.4.) zasadaní zaoberalo aj prípadom obvinenia poslankyne Dany Čahojovej (nezávislá) z napadnutia maloletého futbalistu Futbalového klubu mládeže Karlova Ves (FKM KV), ku ktorému malo prísť 10. apríla. Poslankyňa má zastupiteľstvu podať k záležitosti písomné vyjadrenie.

Na zasadnutie zastupiteľstva prišla aj skupina rodičov detí hrajúcich v FKM KV. "Rodičia sa dožadovali vysvetlenia od poslankyne Dany Čahojovej," uviedol prednosta Miestneho úradu v Karlovej Vsi Rastislav Velček. Dodal, že pred poslancami vystúpila aj mama maloletého chlapca, ktorá potvrdila že poslankyňa Čahojová jej dieťaťu naozaj dala facku a preto podala vo veci aj oznámenie na políciu. Poslankyňa pri vystúpení rodičov a mamy napadnutého chlapca v rokovacej sále nebola.

Čahojová uviedla, že celá záležitosť je len vyústením politického zápasu v Karlovej Vsi, ktorá sa rieši aj prostredníctvom sporov okolo FKM KV. O brutalite tohto zápasu svedčí podľa Čahojovej aj interpretácia incidentu na ihrisku. "Je to je zinscenovaný politický proces v réžii SDKÚ-DS a starostky Ivety Hanulíkovej (Smer-SD), ktorého cieľom je likvidácia FKM KV a kompromitácia mojej osoby," uviedla Čahojová.

V dlhej a emotívne vypätej diskusii, ktorá zabrala takmer štvrtinu z 12 hodín rokovania zastupiteľstva, navrhol poslanec Ján Keselý (SDKÚ-DS) uznesenie, aby sa poslankyňa Čahojová za svoj čin verejne ospravedlnila. "Podľa toho, čo som počul od rodičov, nepochybujem, že sa skutok naozaj stal," povedal Keselý. Tento návrh poslanci neschválili, rovnako tak plénom neprešiel ani návrh vedenia samosprávy zriadiť poslaneckú komisiu, ktorá by sa prípadom zaoberala. Poslanec Ján Labuda (nezávislý) uviedol, že najprv musí byť ukončené vyšetrovanie polície, až potom sa k tomu môže vyjadrovať miestne zastupiteľstvo. "Nie som si navyše úplne istý, či sa k tomu ako zastupiteľstvo máme vyjadrovať," povedal Labuda. Myslí si, že poslankyňa Čahojová bola v situácii, v ktorej malo prísť k fyzickému napadnutiu, vyprovokovaná zo strany trénera tímu mladých futbalistov. Podľa poslankyne Zuzany Volkovej (nezávislá) ide v celej záležitosti o hrubú politickú šikanu voči Čahojovej.

Zastupiteľstvo napokon prijalo uznesenie, v ktorom sa odsudzuje násilie na deťoch a dožaduje sa písomného vyjadrenia poslankyne Čahojovej k facke na futbalovom ihrisku. "Požiadali sme ju, aby sa vyjadrila, či sa to stalo, a ak áno, či ju to mrzí," uviedla poslankyňa Ľubica Hulajová (Smer-SD). "Mrzí ma však, že pani poslankyňa toto vyjadrenie nepredniesla priamo rodičom," dodala Hulajová s tým, že rodičia na zasadnutie zastupiteľstva prišli na základe medializovaných informácií, podľa ktorých poslankyňa Čahojová skutok popiera.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu