Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zverstvá tyranského otca: Nechceným synčekom lámal ruky a pichal ich nožom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: jfamily.com)

PRAHA - Ohavné! To čo sa dialo za dverami jedného z bytov v Sokolove, si vie zrejme len málokto predstaviť. Deti násilného Radomíra Drahoša (32) dlhé roky zažívali doma hotové peklo, ktoré sa každým dňom stupňovalo. Tyranský otec im pri bezhlavom mlátení polámal takmer všetky kosti v tele a 6-mesačného synčeka ubil tak, že to takmer neprežil. Teraz mu za to hrozí až 15-ročný trest. Informoval o tom český denník Novinky.

Pred súd sa dnes postavil muž zo Sokolova, ktorý neuveriteľných 6 rokov terorizoval celú svoju rodinu. Deťom robil zo života peklo už od narodenia, zanechalo to na nich trvalé následky. "Udrel mu hlavu o stôl a potom so slovami "zdochni ty zm*d nechcený" ho hodil o zem. Spôsobil mu zlomeninu lebky a stehennej kosti," opísal Radomírove zverské praktiky žalobca Jiří Komorous.

Jeho výbuchy hnevu mali takmer vždy rovnaký dôvod. Podľa manželky ho do nepríčetnosti vytáčalo to, keď ich malý synček plakal, ona musela okolo neho behať a nemali na seba dostatok času. Radomír na súde odmietol vypovedať, na polícii sa však bránil tým, že trpí depresiami, a keď sa rozčúli, tak máva výpadky pamäti. V minulosti sa dokonca dvakrát pokúsil o samovraždu a údajne on sám bol týraný jeho otcom.

Ani jedna z výhovoriek však jeho otrasné činy nedokáže ospravedlniť. Manželka Jana na hrozivé dni po boku tyrana nikdy nezabudne. "Malého mi vytrhol z náručia a hlavičku mu udrel o konferenčný stolík. Po tom ho zdvihol do výšky a hodil o zem. Keď sme išli do nemocnice, chcel, aby som im tam povedala, že mi vypadol z náruče," zaspomínala si na deň, kedy s manželom slávili prvé výročie svadby.

Radomírové zverstvá sa neustále stupňovali. Chlapcom vykrúcal ruky, pri čom jednému z nich zlomil vretennú aj lakťovú kosť. Inokedy zas jedného synčeka zranil na nohe vidličkou a druhému vrazil nôž do chrbta. Posledný útok, po ktorom sa Jana spamätala a Radomíra udala, sa odohral minulý rok v septembri. Jedného z chlapcov vtedy zmlátil len pre to, že sa pomočil. Chlapčeka udieral hlava-nehlava a manželka ho nedokázala zastaviť. "Syn začal zvracať krv, mala som strach, že má vnútorné zranenia," rozpamätáva sa na osudný deň Jana.

Po tomto amoku vzala obe deti a ušla s nimi do nemocnice, kde lekárom všetko vyrozprávala. Za pokus o vraždu, týranie a ťažkú ujmu na zdraví mu teraz hrozí až 15-ročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu