Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Cestujete na Veľkú noc za blízkymi? Pozrite, ktoré spoje sú ešte voľné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Ján Zemiar,)

BRATISLAVA – Slováci sa práve v týchto dňoch vyberajú za rodinami a blízkymi, aby s nimi mohli stráviť veľkonočné sviatky. Dopravcovia už hlásia nápor cestujúcich, ktorý by sa mal vystupňovať najmä počas štvrtka (28. 3.).

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v dnešných spojoch z Bratislavy na východ Slovenska ešte hlási voľné miesta. Štvrtkové InterCity vlaky sú však už úplne obsadené. "Vypredané sú aj miestenky v 2. triede v rýchliku Čingov, ktorý odchádza z Bratislavy o 7.53 h a v rýchliku Dargov s odchodom o 9.53 h," opísala riaditeľka odboru komunikácie ZSSK Slavomíra Šubrtová.

V ostatných spojoch voľné miesta ešte sú. Rýchliky pritom dopravca podľa Šubrtovej vypravuje z Bratislavy na východ každé dve hodiny. Na piatok (29. 3.) sa vypredávajú posledné miesta do ranných IC vlakov, ktoré vyrážajú z Bratislavy o 5.33 h a o 9.33 h. "Piatkové IC vlaky s odchodmi o 13.33 h a 17.33 h sú ešte voľné," priblížila.

ZSSK celkovo vypraví počas veľkonočných sviatkov 13 posilových vlakov a o ďalších 188 vozňov posilní pravidelné vlaky. Zvýšený záujem o cestovanie pociťujú aj autobusoví dopravcovia. Tí rovnako ako železničiari pridávali posilové spoje už priamo do cestovných poriadkov.

 "Najviac ľudí cestuje a plánuje cestovať v rámci Slovenska dnes a vo štvrtok," zhodnotila hovorkyňa dopravcu Slovak Lines Eva Vozárová. Mnohé spoje, najmä na východ Slovenska, sú na tieto dni vypredané. "Nadnes je už problém kúpiť cestovný lístok smerom na východ," podotkla. Na štvrtok sa podľa Vozárovej ešte cestovné lístky dajú zakúpiť. Predpokladá, že posledné sa dopredajú bezprostredne pred cestou.

V smere na stredné Slovensko je zatiaľ v ponuke relatívne dosť cestovných lístkov. "Cestujúci sa spoliehajú na kúpu lístkov tesne pred cestou," doplnila Vozárová. Zvýšený záujem o cestovanie v medzinárodnej doprave je podľa nej už od začiatku tohto týždňa.

V posledných rokoch sa však situácia trochu mení a veľa ľudí využíva predĺžený víkend na cesty mimo domova. "Preto zaznamenávame veľký záujem o cestovanie v tomto období aj do zahraničia, najmä do Londýna, Rotterdamu a Paríža," opísala Vozárová. V medzinárodnej doprave sú však v oboch smeroch takmer všetky cestovné lístky vypredané, prípadne sa dopredávajú posledné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu