Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Tento týždeň nás čaká zima a sneh: Na Veľkú noc však počasie poteší!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: guardian.co.uk)

BRATISLAVA - Táto zima je naozaj nekonečná. Hoci už podľa kalendára máme niekoľko dní jar, počasie tomu zatiaľ vôbec nenasvedčuje. Práve naopak; uplynulý víkend dokonca Slovenský hydrometeorologický ústav zaznamenal na viacerých miestach teplotné rekordy. Dlhoočakávané oteplenie príde až koncom týždňa.

Dnes - oblačno až zamračené, na juhu miestami, inde ojedinele slabé sneženie. Najvyššia denná teplota -3 až 3 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m -8. Severný až severovýchodný vietor 2 až 6 m/s, popoludní v nárazoch, najmä na východe, do 15 m/s. Predpokladané množstvo zrážok/nového snehu: 0 až 2 mm/do 2 cm.

Utorok - veľká oblačnosť až zamračené. Od juhu na mnohých miestach sneženie, cez deň v nížinách prechodne aj dážď so snehom. Naďalej chladno. Nočná teplota -1 až -7, na severe -8 až -14, ojedinele aj chladnejšie. Denná teplota -2 až 3 stupne, na Orave, Liptove, Spiši a severovýchode okolo -4. Prevažne severovýchodný vietor 3 až 7, miestami v nárazoch okolo 12 m/s. Miestami tvorba snehových jazykov a závejov.

Streda - od severovýchodu k nám bude pokračovať prílev studeného vzduchu. Oblačno až zamračené a na mnohých miestach slabé sneženie alebo snehové prehánky. Nočná teplota -2 až -7, na severe okolo -9. Denná teplota -1 až 4 stupne, na severe okolo -3. Severovýchodný až východný vietor 2 až 6 m/s, na severe a východe miestami v nárazoch do 12 m/s.

Štvrtok - od juhovýchodu začne na Slovensko prúdiť teplejší vzduch. Stále však môžeme očakávať prevažne veľkú oblačnosť. Miestami občasný dážď alebo prehánky. V noci a cez deň na severe a horách zrážky ešte snehové. Nočná teplota -1 až -6 stupňov, na severe -7 až -13. Denná teplota 1 až 6, na severe miestami do -2 stupňov.

Piatok - prevažne veľká oblačnosť. Miestami slabý dážď alebo prehánky, od 1200 m snehové. Nočná teplota 2 až -3, na severe okolo -5 stupňov. Denná teplota 6 až 11, na severe okolo 4.

Sobota - veľká oblačnosť. Na mnohých miestach dážď a prehánky, od 1000 m sneženie. Nočná teplota 4 až -1 stupňov. Denná teplota 6 až 12 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu