Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Predstavujeme divadelnú hru Gorila v réžii poslanca Hlinu: Herecké obsadenie aktérov slávneho spisu!

Alojz Hlina chce Gorilu preniesť na pódium. Zobraziť galériu (6)
Alojz Hlina chce Gorilu preniesť na pódium. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Už na nasledujúcej schôdzi parlamentu chce poslanec Alojz Hlina uskutočniť premiéru novej divadelnej hry. Autorom scenára i režisérom má byť on sám a na dosky, ktoré znamenajú svet, chce preniesť kauzu Gorila.

Nezávislý poslanec Alojz Hlina si vytýčil úctyhodný cieľ. Budúca schôdza parlamentu sa koná už v máji a on chce dovtedy napísať scenár, zohnať hercov, postaviť kulisy a nacvičiť divadelnú hru na motívy kauzy Gorila. "Keď som bol mladší, hlásil som sa na pražskú DAMU. Neprijali ma, tak teraz si to vynahradím," priblížil Hlina svoje motívy. Hlina by rád postavil plnohodnotné kulisy konšpiračného bytu, v ktorom sa obsah Gorily má odohrávať. Dokonca sľubuje aj sprchu s tečúcou vodou. "Máme záujem s týmto predstavením vyraziť aj medzi ľudí," dodal poslanec - režisér.

Čo sa týka hereckého obsadenia, poslanec sa zatiaľ nevedel vyjadriť, či najme amatérskych hercov, alebo si bude môcť dovoliť profesionálov. Všetko vraj závisí od peňazí. My sme si mu preto dovolili predbežne odporučiť zopár majstrov z radov slovenských hereckých hviezd. Z bezpečnostných dôvodov pripomíname, že obsah spisu Gorila nie je potvrdený a niektorí zainteresovaní ľudia popierajú jeho pravdivosť.

Jednou z hlavných postáv údajného spisu SIS je Jaroslav Haščák, spolumajiteľ korporácie Penta. Vo vhodnom kostýme by ho mohol hrať napríklad Alexander Bárta.

Čo na to režisér: "Musí to typovo sedieť, mali by mať podobný výraz v tvári. Bártu si tam asi viem predstaviť."

Postava č. 1: Jaroslav Haščák

Koláže-herci. Alojz Hlina chce
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

 

Po Bártovom boku by sa v úlohe štátnej úradníčky Anny Bubeníkovej zaiste vynímala Elena Podzámska. Jej dobrodružstvá v obchodoch by snáď neboli na škodu.

Čo na to režisér: "Radšej by som tam videl Dianu Mórovú. Typovo je asi lepšia. Ale aj Podzámska je OK."

 

Postava č. 2: Anna Bubeníková

Koláže-herci. Alojz Hlina chce
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

 

Nezanedbateľnú úlohu v Hlinovej hre by musela zohrávať postava ministra hospodárstva Jirka Malchárka. Vysoký muž, s akčným vystupovaním, to je určite Tomáš Maštalír. Za patričný honorár by si zaiste nechal narásť aj fúzy. Obaja majú navyše radi rýchle autá.

Čo na to režisér: "To je taký frajírek, to by šlo."

 

Postava č. 3: Jirko Malchárek

Koláže-herci. Alojz Hlina chce
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

 

Bol, alebo nebol Robert Fico v konšpiračnom byte z Gorily? Premiér sám sa ku tejto otázke odmieta vyjadriť. Keď sme sa Alojza Hlinu opýtali, či s postavou Roberta Fica počíta vo svojej divadelnej hre, povedal iba, že chce "urobiť 3D prepis spisu Gorila. Musíme zvážiť časové hľadisko, nemôžeme z toho urobiť Vojnu a Mier," vysvetlil autor. Ak to pán Hlina berie vážne, do úlohy premiéra Fica mu odporúčame Maroša Kramára.

Čo na to režisér: "Nájsť podobný typ herca by bol problém. Podobajú sa akurát vlasmi. Sám neviem, koho by som tam obsadil."

 

Postava č. 4: Robert Fico

Koláže-herci. Alojz Hlina chce
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

 

Najzásadnejšia úloha na záver. Kto by hral samotnú Gorilu? Podľa zverejnených informácií dostala odpočúvacia operácia meno Gorila podľa policajta Zoltána Vargu, majiteľa konšpiračného bytu. Ten si túto prezývku vraj vyslúžil kvôli svojej silnej a zavalitej postave. Nájsť podobného herca na Slovensku je problém, preto by sme úlohu Gorily ponúkli Braňovi Mojsejovi. Zo slovenských celebrít sa zatiaľ ako jediný na verejnosti navliekol do gorilieho kostýmu. Ten mu neuveriteľne pristal.

Čo na to režisér: "Malo by to byť vážne. Je to predstavenie o tom, kde žijeme a kde by sme chceli žiť. Braňo Mojsej by to trochu dehonestoval. Toho asi nie".

 

Postava č. 5: Gorila

Tlačovka Nory Mojsejovej.
Zobraziť galériu (6)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu