Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šéf parlamentu Paška si zavaril: Kvôli účinkovaniu v spote TA3 mu hrozia problémy!

Pavol Paška v reklamnom spote TA3.
Pavol Paška v reklamnom spote TA3. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA – Predseda NR SR Pavol Paška bude mať čo vysvetľovať! Nečakane sa objavil v reklamných spotoch, ktoré spustila spravodajská televízia TA3 v súvislosti s rozšírením vysielacieho času. Paškova aktivita nezostala bez povšimnutia a takmer minútové vystúpenie, kde kladne hodnotí kroky súkromnej televízie, budú riešiť na výbore kvôli možnému porušeniu ústavného zákona.

 

Propagačné spoty vysiela TA3 kvôli zmene vysielacieho času. Okrem predsedu parlamentu v nich vystupuje aj finančný žralok z J&T Patrik Tkáč či šéf predstavenstva Prvej stavebnej sporiteľne Imrich Béreš. Kontroverzne v kampani televízie vyznieva aj spot spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka, ktorý je jedným z hlavných aktérov údajného spisu SIS Gorila.

Zákon zakazuje politikom vystupovať v reklame

Pavol Paška v reklamnom spote chváli, že TA3 rozširuje vysielací čas v tejto dynamickej dobe. „TA3-ka už jedenásty rok poskytuje ľuďom na Slovensku nielen veľmi dôležité informácie, ale určite dáva ľuďom priestor na to, aby tieto informácie využili vo svojom živote. Nuž a tí, ktorí žijú život veľmi dynamicky a aktívne od skorého rána až do neskorej noci, určite privítajú, že rozšírenie spravodajského a vysielacieho času prichádza práve teraz, keď žijeme veľmi zložitú dobu," tvrdí v spote.

Fakt, kvôli ktorému sa však Paška môže dostať do problémov, je ten, že ústavný zákon o konflikte záujmov zakazuje verejným činiteľom používať svoju osobu, svoje meno a priezvisko, svoju podobizeň, obrazovú snímku, záznam svojho hlasu alebo svoj podpis na reklamu.

Predkladatelia požadujú Paškov ročný plat

Paškovým vystúpením v propagačnom spote súkromnej televízie sa bude zaoberať Výbor pre nezlučiteľnosť funkcií 3. apríla, potvrdil to šéf výboru Miroslav Beblavý z SDKÚ. Podnet dala strana OKS Ondreja Dostála, podľa ktorej Paška vystupovaním v propagačnom spote TA3 porušil ústavný zákon a požaduje, aby mu výbor udelil pokutu vo výške ročného platu.

Podľa Beblavého by mal byť podnet preskúmaný, ale to závisí od členov výboru. O podnetoch výbor rozhoduje hlasovaním, rozhodujúce slovo má väčšina.

Paška sa bráni: Nešlo o reklamu, ale o upútavku

Podľa Paškovho hovorcu Pavla Chovanca šéf parlamentu zákon neporušil, keďže nevystupoval v reklame, ale iba v programovej upútavke.

„Predseda NR SR sa objavil v programovej upútavke, a nie v reklame. Je to v zmysle zákona oznámenie vysielateľa, ktorým informuje verejnosť o vlastnom programe, čo nie je reklamou," uviedol hovorca predsedu parlamentu Pavel Chovanec v reakcii na podnet.

Paškovo vystúpenie v reklamnom spote TA3

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu