Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Anketa Google na slovenskú nôtu: Vyhrali Vysoké Tatry!

Štrbské pleso
Štrbské pleso (Zdroj: Topky.sk)

POPRAD – Vysoké Tatry, Slovenský raj a Oravský hrad sú v záverečnej fáze projektu Slovenské Street View tipy, ktorý je súčasťou celoročnej iniciatívy „Google na slovenskú nôtu“.

Víťazom ankety sa stali Vysoké Tatry s viac ako 6 500 hlasmi, druhým v poradí je Slovenský raj s viac ako 5 500 hlasmi a víťaznú trojku uzatvára jeden z najznámejších slovenských hradov - Oravský hrad, ktorý získal viac ako 3 500 hlasov. V online hlasovaní, ktoré sa uskutočnilo od 27. februára do 12. marca, mohli ľudia vyjadriť podporu trom z desiatich slovenských lokalít, ktoré by mohli byť zaradené do plánov ďalšieho snímania v rámci projektu spoločnosti Google a Slovenskej agentúry pre cestovný ruch - Slovenské Street View tipy.

Z pôvodných 4 000 tipov od slovenských používateľov bol výber zúžený na Top 10 lokalít, spomedzi ktorých najviac hlasov získali už spomenuté Vysoké Tatry, Slovenský raj a Oravský hrad. Tieto lokality budú zaradené do plánov ďalšieho snímania Street View. Slováci si vyberali z prírodných, historických a kultúrnych miest, ako sú Bardejov, Betliar, Bojnický zámok, Čičmany, Kalvária Banská Štiavnica, Oravský hrad, Slovenský raj, Spišský hrad, Vlkolínec a Vysoké Tatry.

V záverečnej fáze projektu klikli Slováci viac než 30 000-krát za svojich top favoritov. „Vysoké Tatry sú symbolom Slovenska, jeho prírodného bohatstva a nezlomnosti slovenského národa. Propagovať našu krajinu je pre nás poctou, ktorá zároveň zaväzuje ukázať sa v čo najlepšom svetle,“ uviedol primátor mesta Vysoké Tatry Ján Mokoš. Primátor verí, že aj vďaka projektu spoločnosti Google sa podarí zviditeľniť Vysoké Tatry a prilákať viac turistov z celého sveta.

Snímanie víťazných lokalít v rámci projektu Slovenské Street View tipy je naplánované na leto, kedy by na Slovensko mali doraziť špeciálne Street View trojkolky, ako aj Street View Trekkery. Snímanie konkrétnych miest je závislé od viacerých externých faktorov, aktuálnych podmienok a možností využívanej technológie. V prípade súkromných lokalít a pamiatok bude Google úzko spolupracovať s majiteľmi a príslušnými organizáciami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu