Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prichádza "rozprávkový" víkend: Hmla, sneh, dážď a čľapkanica!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovensko sa na nedostatok snehu túto zimu naozaj nemôže sťažovať. Na niektorých miestach vyzerá ako úplná rozprávková krajina, ale biela perina sa môže postupne v priebehu víkendu trochu topiť. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu totiž teploty v niektorých oblastiach vystúpia až na šesť stupňov a neminie ich ani dážď.

Dnes bude oblačno až zamračené a miestami ešte môže slabo snežiť alebo nás potrápi dážď so snehom či samotný dážď. Najvyššia denná teplota vystúpi na 1 až 6 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m sa bude pohybovať okolo -2 stupňov. Zafúka aj slabý premenlivý vietor. SHMÚ predpokladá, že dnes spadne 0 až 3 mm nových zrážok a 0 až 4 cm nového snehu.

Ani v sobotu sa na nás nebude slniečko veľmi usmievať. Má byť prevažne oblačno, miestami hmlisto s ojedinelým slabým snežením alebo dažďom zmiešaným so snehom. Nočná teplota klesne na -1 až -6, denná sa vyšplhá na 0 až +5 stupňov. Na severe sa môže miestami vyskytnúť slabý celodenný mráz.

V nedeľu opäť polooblačno až oblačno, miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Nič sa nezmení ani na ojedinelom slabom snežení alebo daždi so snehom. Nočná teplota spadne na -2 až -7, na krajnom západe a severe ojedinele až na -9 stupňov. Denná teplota bude oproti sobote už o čosi nižšia, iba -2 až +3, na severe okolo -4 stupňov. Viať bude severný vietor rýchlosťou 5 až 20 km/h, na strednom Slovensku len slabý vietor.

Ideálne počasie na víkend to teda ani zďaleka nie je. Treba si však užiť aj to, keďže nočné teploty v pondelok majú klesnúť až na - 15 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu