Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Hrdina Matúš: Po autonehode zachránil rodinu!

Matúš (11) s ocenením za Detský čin roka - záchranu života. Zobraziť galériu (2)
Matúš (11) s ocenením za Detský čin roka - záchranu života.

BRATISLAVA - V Primaciálnom paláci oceňovali deti za ich hrdinské činy. Jedným z nositeľov titulu Detský čin roka je aj Matúš Paldia (11) z Trstenej. Minulé Vianoce prežil autonehodu. Vďaka duchaprítomnosti uchránil rodinu od tragédie.

„S rodičmi a sestrou sme sa vlani na Vianoce autom vracali z rodinnej oslavy v Zuberci. Cesta bola zlá, mrzlo a naraz sa pred nami objavilo auto. Prudko sa stočilo a bum!“ spomína Matúš Paldia (11).

Keď sa prebral z bezvedomia, všade bolo ticho. Mal rozbitú hlavu, ale napriek tomu vybehol z auta, aby zistil, čo sa komu stalo. „Zavolal som hasičov a záchranku. Moja malá sestra veľmi plakala, tak som ju zobral a preložil do auta, ktoré sa pri nás zastavilo.

Ocino držal mame hlavu a sánku, ktorá jej ovísala,“ hovorí o hroznom zážitku Matúš. Jeho mama bola pripútaná, nemohli ju vytiahnuť, a tak ju prikryl vecami. O desať minút prišla pomoc.

Kým hasiči pílili dvere na aute a vyťahovali telo pani Paldiovej, Matúš tíšil sestričku. „Všetkých nás vzali do nemocnice, maminu operovali. Dnes je zdravá a som šťastný, že som nestratil duchaprítomnosť. Nikto z nás však na tie ťažké chvíle nikdy nezabudne,“ dodal malý záchranca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu