Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Klan Rezešovcov je na mizine: Do zálohy dali všetky svoje luxusné vily!

Skončia králi Košíc na ulici? Zobraziť galériu (9)
Skončia králi Košíc na ulici? (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Doľahla na nich kríza ? Už pred časom sa Július Rezeš vzdal svojho podielu v Grand hoteli v Starom Smokovci a teraz dokonca založil i svoj rodinný dom v prospech Tatra banky. Podobne sú založené vily i jeho mamy Evy Rezešovej a sestry Evy Varholíkovej.

Ako prvý,  svoju luxusnú vilu v Košiciach založil v prospech Tatra banky Július Rezeš, ešte v lete 12. júla 2012.  Podľa výpisu z katastra, na dom s pozemkom Evy Varholíkovej má záložné právo Tatra banka od 27. decembra minulého roku. Susedná nehnuteľnosť jej mamy Evy Rezešovej je v prospech tejto banky založená od 8. januára tohto roku.

Dom, v ktorom býva Eva Rezešivá staršia
Zobraziť galériu (9)
Dom, v ktorom býva Eva Rezešivá staršia  (Zdroj: Miro Vacula)

Rezešovci sa do médií odmietajú vyjadrovať. Naposledy tak urobil J. Rezeš v polovici januára ohľadom vzdania sa svojho podielu v tatranskom hoteli, ktorý rada navštevovala i jeho sestra Eva Varholíková. „ Grandhotel je v súčasnosti prevádzkovaný spoločnosťou Tatry Mountains Resort.“ Naďalej má však polovičný podiel v košickom hoteli Double Tree by Hilton.  „Štruktúra a výška akcionárskych podielov v spoločnosti Interhouse Košice, ktorá vlastní hotel DoubleTree by Hilton Košice, sa nemenila,“ dodal. Je však pravdou, že tento rok sa v Košiciach nekonal ani známy reprezentačný ples v ich hoteli Hilton, ktorý bol najhonosnejšou košickou spoločenskou akciou.  

Vila Evy Rezešovej Varholíkovej
Zobraziť galériu (9)
Vila Evy Rezešovej Varholíkovej  (Zdroj: Miro Vacula)

V kuloároch sa šepká, že klan Rezešovcov skutočne má finančné problémy. Augustová havária Evy Varholíkovej, pri ktorej umreli štyria ľudia ich vyšla veľmi draho. Platia jedného z najdrahších maďarských právnikov, znalecké posudky aj prenajatý byt v Budapešti. A čaká ich i mastné vyrovnanie pozostalým po obetiach havárie. To môže dosiahnuť až výšku 350 tisíc eur. Na našu otázku ohľadom ich finančného zabezpečenia nám neodpovedali. Asistentka J. Rezeša Edita Širillová nám len pred časom odkázala: „Toto ani nebudeme komentovať.“

Vila Júliusa Rezeša
Zobraziť galériu (9)
Vila Júliusa Rezeša  (Zdroj: Miro Vacula)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu