Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Železničná doprava je plynulá: Vlaky jazdia bez problémov, niekoľkominútové meškanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Situácia vo vlakovej doprave je už stabilizovaná. Nie sú hlásené ani problémy s prejazdnosťou, ani s výrazným meškaním vlakov.

Podľa informácií hovorkyne Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martiny Pavlikovej sú železničné trate na celom Slovensku prejazdné bez komplikácií. Po včerajšku sa upokojila aj situácia na bratislavskej Hlavnej stanici. "Podľa posledných správ z dispečingu vlaky premávajú podľa platného cestovného poriadku," uviedla Slavomíra Šubrtová zo Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK).
      
Hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj informoval, že vlaky tejto spoločnosti na trati Bratislava - Dunajská Streda - Komárno premávajú len s menším, niekoľkominútovým meškaním.
      
V piatok (18.1.) spôsobili výrazné problémy vo vlakovej doprave poveternostné podmienky, husté sneženie a najmä silný vietor, ktorý na bratislavskej Hlavnej stanici zanášal výhybky a tvoril záveje. Stanica bola dočasne pre vlaky úplne uzatvorená. Vlaky boli presmerované na iné cieľové stanice, ich meškanie v priebehu dňa dosiahlo až 180 minút. Zhoršenie dopravnej situácie hlásili aj okolité bratislavské stanice, ako  Devínska Nová Ves či Zohor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu