Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Pozor na víchor a snehové záveje: Na cestách buďte opatrní!

Takto momentálne vyzerajú slovenské diaľnice
Takto momentálne vyzerajú slovenské diaľnice (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Na celom území Slovenska dnes počas dňa hrozí tvorba snehových jazykov a závejov. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu 1. stupňa.

Výstraha platí pre celé územie Slovenska do 18. hodiny. SHMÚ v tejto súvislosti nabáda k zvýšenej opatrnosti na cestách. V okresoch Košického i Prešovského kraja platí do dnešného večera aj výstraha 1. stupňa pre silný nárazový vietor. Miestami môže dosiahnuť rýchlosť 15 až 22 m/s. Vietor s takouto rýchlosťou môže spôsobiť škody, upozorňuje SHMÚ.

Na vyššie položených cestách, najmä nižších kategórií, sa nachádza vrstva kašovitého alebo utlačeného snehu až do 5 - 10 cm.

Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem priechodu Vernár, Suľová, Šturec, Besník, Grajnár, Biela Hora, Pezinská Baba, Havran, Chorepa, Podspády, Hriňová, Cukmantel, Pusté Pole, Veľké Pole, Huty a Herlianske Sedlo, ktoré majú povrch vozoviek pokrytý vrstvou kašovitého alebo utlačeného snehu do 5 cm.

Most na hraničnom priechode Medveďov je pre nákladnú dopravu s výnimkou rýchlo sa kaziaceho tovaru uzavretý. V okolí Trnavy na cestách I/61 Trnava - Bučany, I/61 Trnava - Cífer, II/504 Trnava - Malženice a III/05131 Trnava - Zavar sa tvoria snehové jazyky. Na ceste I/68 v úseku Pusté Pole a na ceste III/533004 v úseku Krásna Lúka - Bajerovce sa vplyvom čerstvého až silného vetra vytvárajú snehové jazyky.

Na cestách v obvode Sereď sa tvoria snehové jazyky, ktoré sú priebežne odstraňované. Pre vozidlá nad 10 m je po celú zimnú sezónu uzatvorený úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom a horské priechody Skýcov a Herlianske Sedlo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu