Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Účasť na bratislavskom proteste potvrdili stovky ľudí, príde aj polícia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Takmer 600 ľudí doposiaľ prostredníctvom sociálnej siete ohlásilo svoju účasť na štvrtkovom (17.1.) verejnom zhromaždení pred Prezidentským palácom v Bratislave.

Cieľom účastníkov je vyzvať prezidenta SR Ivana Gašparoviča, aby odstúpil zo svojej funkcie. Zároveň chcú podporiť petíciu za obžalobu hlavy štátu pre nevymenovanie Jozefa Čentéša za generálneho prokurátora. Na verejné zhromaždenie je pripravená aj polícia, ktorá zabezpečí opatrenia bezpečnostného charakteru. "Do týchto opatrení sme vyčlenili adekvátny počet síl a prostriedkov, ktoré sú pripravené napomôcť zvolávateľovi a organizátorovi pri zabezpečení verejného poriadku a v prípade jeho narušenia zabezpečiť jeho obnovu," informovala dnes hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Petra Hrášková.

Polícia podľa nej zabezpečí právo občanov na zhromaždenie a súčasne bude pripravená zakročiť voči tým, kto využije akciu na narušenie verejného poriadku či protiprávnu činnosť. "Dopravné obmedzenia neplánujeme. V prípade, že by si vývoj bezpečnostnej a dopravnej situácie na mieste vyžiadal dopravné obmedzenia, rozhodneme o nich na mieste," dodala Hrášková. Štvrtkové zhromaždenie na Hodžovom námestí by sa malo začať o 18.00 h a potrvá asi hodinu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu