Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Vianočné stromčeky už svietia, trhy lákavo rozvoniavajú

Kamarátky Martina Žitniaková (21) a Silvia Vargová (21) z Košíc a Slávka Uličná  (21) z Krompách si pochutili na teplom varenom víne. Zobraziť galériu (5)
Kamarátky Martina Žitniaková (21) a Silvia Vargová (21) z Košíc a Slávka Uličná (21) z Krompách si pochutili na teplom varenom víne.

KOŠICE/MICHALOVCE - Vianočná nálada naplno prepukla v Košiciach i Michalovciach. Osadené vianočné stromčeky priamo v centrách vábia okoloidúcich svojou svietiacou krásou. Pri rozsvietení košického stromčeka žiaril ohňostroj a zo stánkov sa šírila lákavá vôňa vianočných dobrôt. Michalovčanom zas robí radosť hrajúci vianočný stromček. Stačí iba stlačiť gombík a stromček zahrá koledu.

Michalovský stromček hrá najmä kvôli deťom. Melódie sa budú obmieňať podľa dátumu. Koledy po Vianociach nahradia novoročné melódie. „Tlačidlo je na stromčeku umiestnené tak, aby naň deti dočiahli,“ upresňuje Viera Pakánová z magistrátu. U detí má stromček úspech. „Je to fajn, keď stromček zahrá. Hrá totiž aj cez deň, keď nesvieti,“ tvrdí Michalovčan Paľko Herman.

Vianočný stromček spolu s ozdobami a girlandami rozsvietili aj v Košiciach. V centre na Hlavnej, Alžbetinej a Mlynskej ulici je nad hlavami ľudí rozvešaných približne dvesto ozdôb s takmer 3-tisíc žiarovkami. Pre Košičanov je na pódiu pod 20-metrovým stromčekom pripravený pestrý program, do Vianoc môžu tiež ochutnať primátorský punč.

Najväčším lákadlom sú pre Košičanov určite vianočné trhy. Na Hlavnej ulici okrem ozdôb, sviečok či darčekov pod stromčekom obchodníci ponúkajú skvelé pochúťky, neodmysliteľné varené víno či vianočný punč. Lahodné vône lákajú okoloidúcich Košičanov, ktorí sa aspoň na chvíľu zastavia a vychutnávajú pokojnú predvianočnú atmosféru.

Viac o téme Vianoce >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu