Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Perinbaba sa tento týždeň vyriadi: Bude snežiť a zase snežiť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Niektorí sa z neho tešia, iní naňho nadávajú. Je však pravdou, že sneh v mestách nie je tým, čím na horách. Tento týždeň ale, či už chceme alebo nie, si ho podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) užijeme viac než dosť.

Na dnes meteorológovia predpovedajú sneženie, sneženie a zase sneženie, pričom na západnom a strednom Slovensku má byť miestami výdatné. K večeru sa v nižších polohách môže tvoriť poľadovica. Najvyššia denná teplota -2 až 3 stupne. Na hrebeňoch hôr sa objaví silný až búrlivý vietor. Miestami tvorba snehových jazykov alebo závejov.

V utorok bude do našej oblasti od juhu prúdiť teplejší a vlhký vzduch. Oblačno až zamračené. Na viacerých miestach občasné sneženie, cez deň na juhu ojedinele dážď so snehom, pri ktorom sa môže tvoriť poľadovica. Denná teplota -3 až 2 stupne. Na hrebeňoch Tatier prudký až búrlivý vietor.

V stredu bude taktiež oblačno až zamračené. V noci aj cez deň má na viacerých miestach slabo pršať. Od cca 700 m sneženie. Denná teplota -3 až 3 stupne. Západný až severozápadný vietor 1 až 5 m/s.

Vo štvrtok začne na Slovensko opäť prúdiť vlhký vzduch. Oblačno až zamračené, miestami hmlisto. Cez deň na niektorých miestach sneženie alebo dážď so snehom. Denná teplota -3 až 3 stupne.

V piatok bude počasie u nás ovplyvňovať tlaková níž. Opäť oblačno až zamračené. Na viacerých miestach sneženie alebo dážď so snehom. Denná teplota -7 až -2, na juhovýchode okolo 0 stupňov.

V sobotu oblačno až zamračené. Na viacerých miestach občasné sneženie. Denná teplota -7 až -1 stupňov.

SHMÚ vydal na pondelok aj utorok pre celé Slovensko výstrahu prvého stupňa pre sneženie, snehové jazyky, záveje aj poľadovicu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu