Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Harabin lekárom verejne poďakoval, špeciálna vďaka neznámej dvojici

Štefan Harabin
Štefan Harabin (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Šéf Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin verejne poďakoval rakúskym a slovenským lekárom a sestrám za poskytnutú starostlivosť a osobitne vyjadril vďaku dvom neznámym mladým ľuďom, ktorí mu poskytli prvú pomoc.

Uviedol to v dnešnom stanovisku pre médiá. V súčasnosti je hospitalizovaný v jednej z bratislavských nemocníc. Jeho stav je stabilizovaný a podrobuje sa kontrolným vyšetreniam, ktoré vylúčili infarkt. Pri chvíľkovej nevoľnosti na viedenskom letisku utrpel v utorok (8.1.) ľahšie zranenie hlavy a rebier.

Harabin mal spolu s manželkou Gabrielou a ďalšími členmi delegácie odcestovať do Čile na konferenciu predsedov najvyšších súdov. Zdôraznil, že jeho manželka si náklady na cestu zaplatila sama. Náklady na ostatných členov delegácie podľa Harabina platil Najvyšší súd v Čile, ktorý ich pozval. "Rozhovory sa mali týkať justičnej spolupráce, napríklad v oblasti trestného práva extradície (vydávanie), pretože viaceré krajiny Európskej únie nemajú podpísané bilaterálne dohody s viacerými štátmi Strednej a Južnej Ameriky," informoval Harabin. Dodal, že konferencia je naplánovaná na 10. a 11. januára, pre časový posun a 19-hodinovú cestu, sa mali vydať do Južnej Ameriky už v utorok. V súčasnosti zastupujú Harabina na Najvyššom súde SR poverení predsedovia kolégií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu