Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Harabin nemal infarkt, z rapídne nízkeho tlaku sa mu zatočila hlava!

Štefan Harabin
Štefan Harabin

BRATISLAVA - Predseda Najvyššieho súdu SR a Súdnej rady Štefan Harabin sa už má lepšie. Hoci je otrasený a doudieraný, jeho stav je stabilizovaný a Harabin komunikuje s okolím. Doterajšie vyšetrenia vylúčili podozrenie na infarkt.

Hovorkyňa Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb Dobroslava Krajačičová informovala, že Harabina ešte čaká neurologické vyšetrenie. Krajačičová zároveň pripustila, že Harabin bude už dnes prepustený do domáceho liečenia.

Podľa jej ďalších slov sa nepotvrdili ani vážnejšie zranenia hlavy. Ide len o ľahší otras. "Pacient dostal EKG holter, ktorý je určený na 24-hodinové monitorovanie EKG," uviedla Krajačičová.

"Predpokladanou príčinou kolapsu bolo zrejme jeho zohnutie sa a následné prudké vstanie, čím sa mu rapídne znížil tlak krvi, zatočila sa mu hlava a odpadol," uviedla Krajačičová. Dodala, že príčinou ťažkostí môže byť podľa lekárov aj Harabinova prepracovanosť.

Šéfovi Najvyššieho súdu prišlo v utorok okolo obeda nevoľno, pričom spadol a utrpel úraz. Do nemocnice bol prevezený s podozrením na infarkt, otras mozgu a úraz rebier. Harabin mal odletieť na konferenciu predsedov najvyšších súdov do juhoamerického Čile.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu