Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Harabina prepustili z nemocnice až dnes, bude v domácom liečení

Štefan Harabin
Štefan Harabin (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Predsedu Najvyššieho súdu (NS) SR Štefana Harabina až dnes prepustili z Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave (NÚSCH).

Harabin bude zatiaľ v domácom liečení. Nevylučuje sa však, že už na budúci týždeň bude práceschopný. Informovala o tom Kancelária predsedu NS SR. Podľa pôvodných správ lekárov ho mali prepustiť už vo štvrtok.
      
Zdravotný stav predsedu NS SR je uspokojivý. Vyšetrenia nepreukázali žiadne vážne poranenia, vylúčili infarkt a ťažký otras mozgu. Uviedla to vo štvrtok 10. januára hovorkyňa NÚSCH Dobroslava Krajačičová.
      
Štefana Harabina v NÚSCH hospitalizovali v utorok (8. januára) večer, keď ho previezli z viedenskej nemocnice s podozrením na infarkt a ťažký otras mozgu. "Príčinou náhleho kolapsu bola nevyspatosť a únava spôsobená tým, že deň predtým študoval do noci materiály na konferenciu do Čile. Dlho na letisku sedel, potom prudko vstal, zatočila sa mu hlava a odpadol," dodala Krajačičová. Harabina do NÚSCH previezli z rakúskej nemocnice v 22. viedenskom obvode.
      
Pred odletom na pracovnú cestu do Čile šéfovi NS SR prišlo v utorok okolo obeda nevoľno, pričom spadol a utrpel úraz. Do nemocnice bol prevezený s podozrením na infarkt, otras mozgu a úraz rebier. Harabin mal odletieť na konferenciu predsedov najvyšších súdov do juhoamerického Čile.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu