Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Bilancia sviatkov na východe Slovenska: Dve uviaznuté kosti a desiatky úrazov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KOŠICE – Tohtoročné vianočné sviatky boli v Košickom kraji bez mimoriadnych udalostí. Ľudia vyhľadávali predovšetkým pomoc lekárov. Ako informovala hovorkyňa košickej univerzitnej nemocnice Ladislava Šustová, počas sviatkov mali len dva prípady uviaznutia rybej kostičky.

Jeden prípad riešili priamo na Štedrý a večer a druhý 25. decembra. Na oddelení urgentného príjmu na Triede SNP počas troch dní lekári v ambulanciách ošetrili až 291 ľudí.

„V nemocnici na Rastislavovej ošetrili 117 ľudí, ktorí utrpeli rôzne úrazy, v jedenástich prípadoch bola nutná hospitalizácia. Na triede SNP ošetrili 138 úrazov a sedem ľudí hospitalizovali. Prevládali ťažkosti s chrbticou, najmä v dôsledku prechladnutia, na druhom mieste boli zlomeniny zápästia, členka či predkolenia. So zažívacími ťažkosťami pomoc našich lekárov vyhľadalo 66 ľudí, pričom jedenástich sme hospitalizovali,“ uviedla Šustová. Dodala, že počas sviatočných dní ošetrili aj piatich ľudí, ktorých pohrýzol pes.

Počas sviatkov sa na cestách Košického kraja stalo sedem dopravných nehôd, pri ktorých sa tri osoby ľahko zranili. "Minulý rok sme za rovnaké obdobie zaznamenali desať dopravných nehôd, pri ktorých bola jedna osoba usmrtená a štyri osoby sa zranili ľahko,“ informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Košická krajská polícia nezaznamenala žiadnu mimoriadnu udalosť, dodala Mésarová. „Ako som už informovala, v utorok 25. decembra večer došlo k znásilneniu Košičanky (35). Polícia podozrivého muža zadržala do niekoľkých minút a košický vyšetrovateľ už zo zločinu znásilnenia a zločinu lúpeže obvinil muža (32) z okresu Vranov nad Topľou s návrhom na väzobné stíhanie, pričom mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až 15 rokov.“

Ako informoval hovorca košického krajského riaditeľstva hasičov Ladislav Fatura, košickí hasiči mali rušnú noc z 23. na 24. decembra. Z vetracej šachty košickej bane Bankov z hĺbky približne 60 metrov vyslobodzovali záchranári a špecialisti na záchranu ľudí podzemných jaskynných priestorov Juraja S. z Čane. „Počas sviatkov sa našťastie nevyskytol ani jeden požiar bytu. Hasiči likvidovali štyri požiare kontajnerov na odpad,“ informoval Fatura. Doložil, že úspešne vyslobodili labuť, ktorá primrzla na hladine jazierka v mestskom parku v Košiciach Barci. Celkovo vykonali ďalších 15 technických a ekologických zásahov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu