Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Známy privatizér vzdal boj o milióny: Nechcem byť obeťou špekulantov!

Karol Martinka
Karol Martinka

BRATISLAVA - Bývalý privatizér Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany Karol Martinka napokon nepodá voči štátu žalobu a nebude žiadať miliónové odškodné. Ako dôvod uviedol, že neverí v štandardný a legálnym spôsobom vedený spor. Uviedli to v dnešnom vydaní Hospodárske noviny.

Denník pripomína, že vo februári 2010 zmenil Martinka pôvodné rozhodnutie žiadať vrátenie kúpeľov na žiadosť o odškodné vo výške 3,5 milióna eur. Martinka sa Hospodárskym novinám priznal, že pôvodnú žalobu na vrátenie kúpeľov sa rozhodol nepodať aj na základe udalostí z roku 2008. "Mal som indície, že by sa moja snaha mohla stať obeťou špekulantov, ktorí sa na takéto príležitosti zameriavajú," uviedol Martinka.

Žaloba súvisela podľa Martinku s podnikateľským ziskom, ktorý by podľa svojich slov dosiahol, nebyť trestného stíhania pre obvinenie z podvodu pri privatizácii kúpeľov. Martinka ďalej uviedol, že žalobu podal v roku 2010, teda až 11 rokov po obvinení preto, lebo dlho zvažoval, čo všetko zahrnie do odškodného. "Musel som zo zákona takisto osloviť so žiadosťou ministerstvo spravodlivosti, čo som urobil v máji 2009," dodal Martinka.

V otázke ďalšieho postupu Martinka uviedol, že neverí, žeby bol spor vedený štandardným a legálnym spôsobom. "Preto chcem žalobu stiahnuť."

Na otázku Hospodárskych novín, či ako veľkoprivatizér z čias Vladimíra Mečiara žalobu nesťahuje aj preto, že je iná vláda, Martinka odpovedal, že na Mečiara sa nikdy nespoliehal a označenie "veľkoprivatizér" je založené na nesprávnych faktoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu