Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Cesty v ČR zmizli pod snehom a ľadom, doprava viazne

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Sneženie a poľadovica, ktoré v noci na dnes zasiahli väčšinu územia Česka, komplikujú dopravu na mnohých miestach. Niektoré cesty sú neprejazdné pre kamióny, niekde nákladné autá blokujú alebo sťažujú premávku. Informácie priniesla spravodajská webová stránka novinky.cz.

Poľadovica a sneh zavčasu ráno znemožnili prejazd kamiónov medzi mestom Volyně a obcou Čkyně v okrese Strakonice, dopravu tam navyše sťažila viditeľnosť, znížená na menej než sto metrov.

Na šmykľavej vozovke pri mestečku Trhová Kamenica v okrese Chrudim uviazlo za silného sneženia niekoľko kamiónov, ktoré nemohli vyjsť hore kopcom. Tvoria sa tam kolóny, situáciu komplikuje aj viditeľnosť znížená pod 50 metrov. Na husté sneženie a snehové jazyky sa treba pripraviť na viacerých miestach okresu Uherské Hradiště. Navyše sa niekde podľa polície očakáva mrznúca hmla a viditeľnosť dokonca nižšia než desať metrov.

Dopravu v stredných Čechách miestami komplikuje sneženie a tak by mali byť vodiči opatrní najmä na menších cestách. Môže sa tam vyskytovať ujazdená vrstva krytá posypom. Zvýšenú opatrnosť odporúčajú cestári aj na hlavných ťahoch vrátane diaľnic a rýchlostných komunikáciách.

Sneženie hlásili takisto v okolí Prahy. Na niektorých diaľničných úsekoch leží kašovitý sneh po chemickom ošetrení. Teploty v kraji sa pohybujú od mínus štyri stupne Celzia do nuly. Približne desať centimetrov snehu napadlo v noci nadnes v Olomouckom kraji. Na hlavných ťahoch sa nachádza snehová kaša po chemickom posype.

Vodiči by sa mali dávať pozor v Jizerských horách, kde fúka vietor a na niektorých cestách nižších tried vytvára snehové jazyky, upozornila webová stránka novinky.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu