Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Lyžiarska sezóna sa oficiálne začala: Brány otvorilo už 12 stredísk

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ďalšie lyžiarske stredisko Bezovec oddnes začína zimnú lyžiarsku sezónu, na budúci týždeň sa pripoja ďalšie zimné areály. Otvorenie ohlásili napríklad Šachtičky, Čertovica – sedlo, Krahule, Králiky, Zuberec - Janovky, Oravská Lesná, Ski Bachledova alebo Remata. V sobotu sa začalo lyžovať v 12 lyžiarskych strediskách.

"Prevádzka v strediskách je zatiaľ len čiastočná," upozornila Ľubica Styková z portálu Holidayinfo.sk.

Napríklad na Štrbskom Plese sú otvorené zjazdovky Interski a Esíčko, vo Veľkej Rači zjazdovka na Dedovke, na Roháčoch hlavná zjazdovka v zúženom profile. Na severnej strane Chopku premávajú štvorsedačky Biela Púť a Koliesko – Luková, na južnej strane Chopku štvorsedačka na Srdiečku a vleky Lúčka a Krupová. Vo Vrátnej je v prevádzke časť Paseky so zjazdovkou dlhou 1 550 metrov, na Donovaloch sa lyžuje na Záhradišti na dvoch zjazdovkách, v Litmanovej je upravená 400 metrová zjazdovka a v Skicentre Strednica – Ždiar dve zjazdovky.

Niektoré z lyžiarskych stredísk nebudú prevádzke počas pracovných dní, napríklad Roháče, Látky – Royal, Vrátna – Paseky a Košútka. Snehové podmienky sú dobré až veľmi dobré, hrúbka snehovej vrstvy dosahuje 25 až 40 centimetrov. Sneh je zmiešaný, prevažuje však technický.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu