Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Flašíková Beňová sa ešte nerozhodla, či bude kandidovať do EP

Monika Flašíková Beňová
Monika Flašíková Beňová

BRATISLAVA - Europoslankyňa Monika Flašíková Beňová (Smer-SD) ešte nie je definitívne rozhodnutá, či bude kandidovať vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) v roku 2014.

"Čo sa týka EP, myslím si, že tam sa bude rozhodovať aj na základe výsledkov, ktoré poslanci majú. Keďže som momentálne, myslím, piata najaktívnejšia poslankyňa, tak tie výsledky mám. Ale v konečnom dôsledku sa budem rozhodovať až krátko predtým, ako sa bude robiť kandidačná listina," povedala dnes poslankyňa agentúre SITA. O Flašíkovej Beňovej sa tiež hovorí ako o horúcom kandidátovi na post predsedníčky Bratislavského samosprávneho kraja. Podľa nej je však o tejto téme ešte predčasné hovoriť. "Ja som o kandidatúre do VÚC zatiaľ s nikým v Smere oficiálne nehovorila," doplnila. Smer-SD by mal predstaviť svojich kandidátov na funkcie županov na celoslovenskom sneme v Trnave, ktorý bude v sobotu 8. decembra.

Flašíková Beňová bola v roku 2005 zvolená za poslankyňu zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja. Zastupiteľstvo ju zvolilo aj za zástupkyňu predsedu samosprávneho kraja. V komunálnych voľbách v roku 2006 kandidovala na funkciu primátora Bratislavy. So ziskom 39 523 skončila na druhom mieste za víťazom Andrejom Ďurkovským. V roku 2004 aj v roku 2009 sa stala poslankyňou Európskeho parlamentu. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu