Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Štafetový štrajk pokračuje: Neučia štyri základné školy v Bratislave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Štafetový štrajk škôl dnes pokračuje tretím dňom. Pribudlo hlavne zatvorených základných škôl v Bratislave. V dnešný deň sa nevyučuje na štyroch školách - ZŠ Karloveská 61, ZŠ Dubová, ZŠ Alexandra Dubčeka a ZŠ Sokolíkova. Okrem toho sa neučí ani na Odbornom učilišti Dúbravská cesta.

Žiaci na školách zapojených do štafetového štrajku a na ďalších školách, ktoré podporujú protest, budú na hodinách matematiky riešiť príklad, kde budú porovnávať platy slovenských a slovinských učiteľov. Celá štafetová akcia sa šíri cez Facebook a podľa jej organizátorov sa pripájajú ďalšie a ďalšie školy. Na hodinách anglického jazyka budú zase pracovať s didaktickým materiálom Teachers on Strike.

Rozhodli sa tak na Gymnáziu na Ul. L. Sáru, Gymnáziu Jura Hronca, Gymnáziu na Ul. Červenej armády a Gymnáziu Bilíkova v Bratislave, či na Strednej zdravotníckej škole v Trenčíne.

ZŠ Sokolíkova požiadala rodičov, aby dnes nechali svoje deti doma. Pokiaľ tak nebudú môcť urobiť, učitelia sa o nich postarajú. Vytvoria pre nich pracovné skupiny, kde budú hovoriť o dianí v spoločnosti a taktiež rátať matematický príklad.

Zástupcovia základných odborových organizácií zo škôl, ktoré sa pripojili k štafetovej akcii, sa v utorok stretli s predsedom Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy na Slovensku (OZPŠaV) Pavlom Ondekom. Vyjadrili nesúhlas s prerušením štrajku a zdôvodnili zotrvávanie škôl v štafetovom štrajku.

Pred úradom vlády sa dnes o 14. hodine uskutoční protestné zhromaždenie. Zástupcovia nespokojných prevažne bratislavských škôl čakajú na verdikt dnešnej mimoriadnej rady vedenia školských odborov, ktorá má rozhodnúť, či prijme vládnu ponuku na zvýšenie platov a financovanie školstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu