Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Pozor, horské priechody Čertovica a Donovaly sú pre kamióny uzavreté

 Zasnežená cesta na horskom priechode Donovaly
Zasnežená cesta na horskom priechode Donovaly (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA/BREZNO - Sneh dnes skomplikoval situáciu na horskom priechode Čertovica, zo strany od Brezna je uzavretý pre nákladné motorové vozidlá nad 7,5 tony do odvolania.

Pre nákladnú dopravu dlhšiu ako desať metrov uzavreli aj Donovaly. Dnes to uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Podľa jej ďalších slov sa na vozovke Čertovice šmýka. Premávku tu reguluje polícia. Pre osobné autá a autobusy je priechod prejazdný.

Podľa slov dispečerky breznianskeho strediska Banskobystrickej regionálnej správy ciest je tu kašovitá vrstva snehu do dvoch centimetrov a husto sneží. Posýpacie vozidlo pracuje na ceste od rána.

Okolie Kremnice zasiahlo husté sneženie, cesty sú však prejazdné

Okolie Kremnice zasiahlo dnes ráno husté sneženie. Cesty sú momentálne prejazdné. Ako informovala dispečerka Ľubica Práznovská z Banskobystrickej regionálnej správy ciest, a.s., Žiar nad Hronom, o pol štvrtej ráno bol vzhľadom na husté sneženie na cesty vyslaný posýpač. Horské priechody Kremnické bane v okrese Žiar nad Hronom a Veľké Pole v Žarnovickom okrese sú momentálne prejazdné.

Regionálna správa ciest nezaznamenala väčšie komplikácie s dopravou, s výnimkou kamiónov na spomínaných horských priechodoch v ranných hodinách. "Momentálne začalo opäť husto snežiť, zjazdnosť komunikácií preto zabezpečuje posýpač," doplnila Práznovská.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu