Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Matka trojčat: Som šťastná, že dýcham!

Po sto dňoch v kóme si Monika Lešková (35) užíva každý deň plnými dúškami. Zobraziť galériu (2)
Po sto dňoch v kóme si Monika Lešková (35) užíva každý deň plnými dúškami.

KOŠICE - Veľkú rodinnú tragédiu vystriedalo až zázračné uzdravenie! Košičanka Monika Lešková (35), ktorá po dlhých jedenástich rokoch neúspešného čakania priviedla na svet zdravé trojčatá, bola po pôrode viac ako sto dní v kóme. Vďaka lekárom a vlastnej nepoddajnosti sa však z toho dostala. Dnes si vychutnáva život naplno. Zdrojom energie sú jej poklady - dvaapolročné trojičky Anička, Barborka a Dorotka.

„Prežívam každý deň úžasné chvíle. Som jednoducho šťastná, že žijem a som! Že deti rastú ako z vody a sú zdravé. Teším sa spolu s dievčatami z každej maličkosti - napríklad z motýľov alebo kvietkov,“ vyznala sa Monika Lešková, ktorá pred materskou dovolenkou pracovala ako kvetinárka.

Teraz sa už stará o tri 2,5 ročné dcérky, ktoré občas nazýva aj „potvorky“. „Stále som unavená, lebo pri deťoch sa veľmi nevyspím. Kvôli nim sa však oplatí žiť. Sú to také dobíjačky energie, ktorou ma zásobujú každé ráno. Najmä keď otvorím dvere do detskej izby a počujem hlasné: „Mama, ľúbim ťa!“ Sú to moje tri poklady,“ dodala M. Lešková.

Najdrobnejšia je Dorotka, ktorá je vraj stále v pohybe a aj preto váži iba dvanásť kíl. Trochu ťažšie sú Anička i Barborka. Všetky sú však poriadne živé striebra. Jedia všetko - najradšej salámu a mäso!

K nešťastnému obdobiu, keď upadla do kómy, sa už vracia nerada. Niečo sa v nej však zmenilo. „Život beriem odvtedy inak. Vážim si, že tu môžem byť, ráno vstať a nadýchnuť sa. Nebyť rodiny, priateľov a doktorov Korčekovej, Jarčušku i Molčányiho, ale aj svojej túžby chcieť vidieť ešte svoje tri deti, už by som tu dávno nebola!“

Stal sa zázrak...

Monika Lešková ešte stále chodí k lekárom na kontroly s bruchom a pečeňou, ale zotavuje sa. Odborníci v jej prípade hovoria o unikátnom uzdravení - priam o zázraku. Mala zriedkavé problémy väčšej priepustnosti ciev, zápaly a postupne jej zlyhávali viaceré orgány. V kóme bola až 103 dní, dialýza prebiehala 53 dní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu