Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Situácia na železnici pod Tatrami sa zlepšila, no vlaky meškajú naďalej

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Komplikovaná situácia železničnej dopravy v tatranskom regióne, ktorú nadránom paralyzovala silná námraza na trakčnom vedení, sa postupne zlepšila. Informovala o tom krátko popoludní hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavlíková.

"Medzi Spišskou Novou Vsou a Popradom sa podarilo sprejazdniť obidve traťové koľaje. Aktuálne je vylúčená doprava už iba na jednej koľaji medzi Svitom a Štrbou, kde uviazol osobný vlak," spresnila s tým, že cestujúci musia naďalej počítať s výrazným meškaním vlakov.
      
Ďalší vývoj situácie závisí podľa nej od počasia, najmä od toho, či sa ešte bude tvoriť námraza z padajúcej hmly a dažďa. "Výrazné ranné meškanie vlakov spôsobilo, že jednotlivé vlakové súpravy sa nestíhali otáčať a nasádzať na ďalšie trasy," pokračovala hovorkyňa ŽSR.
      
Komplikácie pretrvávajú na Tatranských elektrických železniciach, kde vlaky nepremávajú vôbec. "Naďalej sa tvoriacu námrazu sa neustále snažíme odstraňovať aj s nasadením špeciálnej techniky. Predpokladané pokračujúce nepriaznivé počasie môže byť napriek nášmu úsiliu príčinou meškania vlakov," dodala Pavlíková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu