Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V pondelok bude opäť chumeliť: Snehu sa dočká aj Bratislava!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu upozorňujú, že v pondelok ráno bude snežiť aj v hlavnom meste a na celom juhozápade. Na väčšine územia Slovenska by sa prechodne mohla vytvoriť snehová pokrývka.

V druhej polovici noci z nedele na pondelok a v pondelok dopoludnia môžeme očakávať sneženie na celom juhozápadnom Slovensku.

"Je dosť pravdepodobné, že v pondelok predpoludním napadne na juhozápade dva až šesť centimetrov snehu, v oblasti Bratislavy a na Záhorí môže byť prechodne ojedinele až okolo osem centimetrov," uviedol meteorológ SHMÚ Pavol Beránek.

Napadnutý sneh môže spôsobiť dopravné problémy najmä vo vyššie položených častiach Bratislavy a na horských prechodoch v Malých Karpatoch.

S výnimkou juhovýchodných okresov Slovenska zasiahne v pondelok (29.10.) celé územia SR sneženie. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 1. stupňa.
      
Snežiť začne počas noci na juhozápade Slovenska, postupne bude padať sneh aj v ďalších oblastiach. Miestami môže napadnúť od jedného do desiatich centimetrov snehu. Výstraha 1. stupňa platí v pondelok pre väčšinu oblastí do 18.00 h. SHMÚ upozorňuje, že sneh predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre dopravu a pohyb osôb.

Vo viacerých slovenských mestách však snežilo už aj včera, resp. dnes. Nepriaznivé počasie napríklad ráno skomplikovalo dopravu v Tatrách, kde v dôsledku námrazy na trakčnom vedení nemohli premávať vlaky. Snehové zrážky zaznamenali aj na Kysuciach a Liptove. Ak ste sa aj vy zobudili do bieleho rána a navyše ste si ho odfotili, pošlite nám svoje zábery na tipy@topky.sk! Nezabudnite prosím uviesť, z ktorého mesta či obce pochádzajú. Tie najkrajšie uverejníme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu