Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Monika Flašíková má problém: Trestné oznámenie kvôli fašistom!

Súčasťou reťaze, ktorú polícia rozbila, bola aj Monika Flašíková-Beňová.
Súčasťou reťaze, ktorú polícia rozbila, bola aj Monika Flašíková-Beňová. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Víkendový pochod "Spoločne za slušný a bezpečný život" má dohru v podobe trestného oznámenia! Podala ho šéfka strany Národ a spravodlivosť Anna Belousovová, ktorá v ňom poukazuje na nadmieru nevhodné správanie sa europoslankyne Moniky Flašíkovej-Beňovej. Tá spolu s ostatnými aktivistami vytvorila živú reťaz a nechcela pustiť pochodujúcich ďalej. Podľa Belousovej táto "mienkotvorná osoba, verejne označila iné osoby, za fašistov a rasistov, napriek skutočnosti, že nimi nie sú." Tým sa mala dopustiť trestného činu ohovárania.

Zhromaždenie zorganizoval Oskar Dobrovodský, ktorý má v Malackách dlhodobo problémy s neprispôsobivými rómskymi susedmi, spolu s Mariánom Mišúnom. Ako dôvod uviedli, že súčasní politici podporujú asociálov, zlodejov a kriminálne živly na úkor slušných ľudí.

Pochod sa začal v sobotu popoludní a mal viesť od Hlavnej stanice až k Bratislavskému hradu. V tom im však chceli zabrániť viacerí aktivisti, ktorí vytvorili živú reťaz a pochodujúcich ďalej nepustili. Súčasťou živej reťaze, ktorú polícia rozbila, bola aj slovenská europoslankyňa Monika Flašíková-Beňová s jej manželom Fedorom Flašíkom. Tú prítomnosť extrémistov, prívržencov strany Slovenská pospolitosť vedenej Mariánom Kotlebom a následný zásah ťažkoodencov natoľko rozhorčili, že sa rozkričala: "Hanbite sa, vy hajzli".

„Je úplne neprístupné, aby v jednej krajine, zvlášť po tom, čo Európska únia dostala Nobelovu cenu za mier, Bratislavou pochodovali fašisti,“ povedala europoslankyňa. Zásah polície podľa nej nebol adekvátny. „Divím sa, prečo nezasiahli policajti proti tomuto, ale vytlačili nás, ktorí sme prišli týmto ľuďom povedať, že ich názory sú pre túto spoločnosť jednoducho neprijateľné,“ uviedla. Účastníci pochodu navyše podľa nej mali v rukách zástavy fašistického Slovenského štátu.

Kameňom úrazu sa však najnovšie stala prítomnosť Anny Belousovovej medzi pochodujúcimi, ktorí mali byť europoslankyňou označení za fašistov a rasistov. Ako píše v trestnom oznámení: "...nepravdivé informácie a ešte uvedeného charakteru môžu závažným spôsobom ovplyvniť aj jej (pozn. red. Oznamovateľkinu) ďalšiu politickú kariéru, keďže táto nevyhnutne súvisí so "sympatiami" či "antipatiami" občanov Slovenskej republiky, ako aj jej rodinný život." V prílohe sa nachádza aj DVD s nahrávkami z internetu, kde si Monika Flašíková-Beňová nedáva servítku pred ústa.

"Neviem, prečo to Belousovová podáva. Keď sa mám priznať, ja som ju tam ani nevidela. Nekričala som fašisti ani na pána Dobrovodského, ani na pani Belousovovú, ale na vyholencov v bomberách s gardistickými zástavami, vyholenými hlavami a kanadami na nohách," reagovala zaskočene na našu otázku europoslankyňa, ktorá o oznámení podanom iba včera nemala ani potuchy.

"Ak sa s týmto Belousovová stotožňuje a vidí sa v tom, tak nechápem, prečo podáva trestné oznámenie," dodala Flašíková-Beňová. Na čej strane stojí pravda, je už teraz na rozhodnutí polície.

Flašíková nadáva protestujúcim

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu