Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

To sú turisti: V Slovenskom raji nechali 200 kg smetí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POPRAD – Slovenský raj je o niečo čistejší. Počas víkendového čistenia Slovenského raja vyzbieralo asi 180 dobrovoľníkov približne 200 kilogramov odpadu z turistických chodníkov.

„Vyčistilo sa asi 100 km turistických chodníkov zo severnej časti Národného parku Slovenský raj,“ informoval Marek Leskovjanský zo Správy Národného parku Slovenský raj. Dobrovoľníci väčšinou našli klasický turistický odpad, ako sú plastové fľaše, vrecúška či papierové obrúsky. Do upratovania Slovenského raja sa zapojilo vyše 80 skautov a skautiek z Podtatranskej skautskej oblasti, 45 členov Združenia rodičov a priateľov diabetických detí Spišiačik a asi 50 dobrovoľníkov z firmy Embraco Slovakia.

Dobrovoľníci upratovali najviac zaťažené turistické trasy v Slovenskom raji. Dostali sa tak na turistické trasy Spišské Tomášovce -Tomášovský výhľad - Kláštorisko, Čingov - Sokolia roklina - Kláštorisko, Prielom Hornádu - Letanovský mlyn, Suchá Belá, Kláštorná roklina, Piecky, Veľký Sokol, Malý Kyseľ a Veľký Kyseľ. Cieľom podujatia bolo vyčistenie turistických chodníkov v Národnom parku Slovenský raj po letnej turistickej sezóne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu