Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Srdcervúci boj o Natálku (5): Únos, súd a na smrť rozhádaní rodičia!

Natálka si toho za 5 rokov pretrpela až príliš veľa Zobraziť galériu (4)
Natálka si toho za 5 rokov pretrpela až príliš veľa (Zdroj: Trnavský hlas)

PIEŠŤANY – Smutný príbeh dievčatka, ktoré stojí medzi rozhádanými rodičmi, sa stále nekončí. Natálku Nováki mala vlastná matka Jaroslava (34) ešte v máji tohto roka uniesť a skrývať pred otcom. Do rodičovského súboja a pátrania po škôlkarke sa zapojila aj polícia, no po Natálke nebolo ani stopy. Prípad teraz skončil na súde, ktorý snáď srdcervúci boj raz a navždy ukončí! Informoval o tom denník Trnavský hlas.

Klasickým prípadom, keď sa dieťa stáva obeťou rozvodu, je aj ten Natálkin. Na neustále naťahovanie medzi rodičmi, ktorí chcú dcérku každý len pre seba, nepekne dopláca. Vysnený rozvod Jaroslavy a Patrika sa včera dostal na súd, no tvrdohlavosť a neústupčivosť oboch manželov mala za následok len jeho odročenie.

Celé sa to začalo ešte v máji tohto roka, keď Patrik po vzájomnej dohode odovzdal dcérku manželke. Vzhľadom na to, že Natálka bola predbežne zverená do jeho starostlivosti, Jaroslava mu mala dievčatko o dva dni vrátiť. Nespravila tak a Natálku ešte donedávna skrývala na neznámom mieste. „V ten deň som dcére volal. Svokor jej vzal telefón a povedal, že mi ju nedá a vychovávať ju bude radšej on,“ povedal Patrik.

 

Manželia Novákiovci ešte ako šťastná rodinka
Zobraziť galériu (4)
Manželia Novákiovci ešte ako šťastná rodinka  (Zdroj: Trnavský hlas)

 

Zúfalému otcovi odvtedy Jaroslava prestala zdvíhať mobil a tak požiadal o pomoc aj políciu.  Tá najprv pátrala po malej Natálke, no neskôr sa zamerala aj na matku. „Polícia žiada o pomoc pri pátraní po nezvestnej 34- ročnej Jaroslave Nováki a jej 5- ročnej dcére Natálii Nováki,“ informovala v auguste žilinská hovorkyňa Jana Balogová.

Nešťastný Patrik pátral po rodine aj na vlastnú päsť, no neúspešne, o dcérku mal strach. „O Natálku som sa staral iba ja, manželka nemala záujem. Pila a niekedy dcéru udrela. Hnusne jej nadávala,“ prezradil otec. Jaroslava však celý prípad vidí inak a hovorí, že práve ona chce chrániť Natálku pred otcom. Myslí si, že ak by mu dievčatko vydala, bude ju ovplyvňovať proti nej. „Moja dcéra nie je kočovník, ktorá bude s mojím manželom absolvovať jeho už tretí vzťah. Potrebuje domov, stabilitu,“ oponuje Jaroslava.

 

Patrik na súd prišiel s veľkými očakavaniami
Zobraziť galériu (4)
Patrik na súd prišiel s veľkými očakavaniami  (Zdroj: Trnavský hlas)

 

Matka tvrdí, že s úradmi spolupracovať neodmieta. Dcérku vraj skrýva pred žilinskou samosudkyňou, ktorá mala o osude Natálky rozhodnúť bez toho, že by Jaroslavu vypočula. Dlho očakávaný súd, na ktorom sa malo rozhodnúť o oddelení rodičov, ale aj o opatere dcérky, sa konal v stredu. Jaroslava sa tak po štyroch mesiacoch skrývania prihlásila na polícii sama. „Idem zabojovať o svoju dcéru,“ povedala odhodlane.

 

Matka Jaroslava do poslednej chvíle tajila, kde Natálku skrýva
Zobraziť galériu (4)
Matka Jaroslava do poslednej chvíle tajila, kde Natálku skrýva  (Zdroj: Trnavský hlas)

 

S rozvodom obaja manželia súhlasili, no na opatere sa dohodnúť nedokázali. Každý chce totiž malú Natálku iba pre seba. Polícia následne Jaroslavu obvinila pre podozrenie z marenia výkonu úradného rozhodnutia. "Obvinená žena je stíhaná na slobode. V prípade dokázania viny jej za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," povedal pre Topky trnavský policajný hovorca Michal Hanus

Dcérka tak nakoniec skončila v rukách otca Patrika, zatiaľ. "Dnešným dňom bolo pátranie odvolané a dievčatko bolo odovzdané do starostlivosti otca," dodal Hanus. Súd bude naďalej rozhodovať  o tom, s kým dievčatko bude žiť, matka si však svoju situáciu nepremysleným únosom Natálky skomplikovala.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu