Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Otrasné: Telá unesených hudobníkov našla polícia v studni!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MONTERREY - Mexická polícia našla 12 tiel v studni na severe krajiny, pričom niektoré obete boli členmi hudobnej skupiny unesenej minulý týždeň ozbrojenou skupinou. Informoval o tom v pondelok hovorca mexického štátu Nuevo León.

Správu priniesla tlačová agentúra Reuters. Úrady identifikovali štyri z tiel, vrátane kolumbijského občana. Všetci mŕtvi mali na sebe džínsy a tričká s logom hudobnej kapely "Poderoso Kombo Kolombia".

Jeden člen skupiny, ktorému sa podarilo ujsť, povedal polícii, že po únose sa ich ozbrojení páchatelia pýtali, či patria k organizovanému zločineckému gangu. Keď hudobníci odmietli odpovedať, zastrelili ich. Nie je jasné, ako sa žijúcemu členovi skupiny podarilo ujsť, a ani to, či utrpel zranenia. Hovorca informoval, že muž po ohlásení vrážd na polícii ušiel z Mexika.

Celkovo 18 mužov - 12 hudobníkov a personál - uniesli páchatelia vo štvrtok 24. januára z večierka v bare v priemyselnej metropole Monterrey. "Pravdepodobne sú aj ďalšie telá, takže rozšírime pátranie, pokiaľ nám to okolnosti dovolia," povedal hovorca na tlačovej konferencii.

Mexický prezident Enrique Peňa Nieto sa zaviazal, že zníži násilnosti zločineckých gangov, ktoré prudko stúpli po tom, čo jeho predchodca Felipe Calderón začal v roku 2006 kampaň proti drogovým kartelom. Odvtedy bolo pri násilí súvisiacom s drogami zabitých v Mexiku približne 70.000 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu