Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Totálna bezcitnosť v rodine: Jozef sa mal utopiť v rieke, synovec to tajil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Tragédiou sa mala skončiť rybačka, na ktorú sa spoločne so synovcom včera ráno vybral Jozef (47) z Košíc. Počas nahadzovania udíc mal nešťastne padnúť do Hornádu a prúdy rieky ho zaniesli nevedno kam. Synovec, ktorý sa mal tragédii prizerať však zmiznutie strýka nenahlásil! Informoval o tom denník SME.

Do štatistiky utopených pribudol ďalší človek. Smutné však je, že smrti Jozefa z Košíc vo vodách Hornádu sa zrejme dalo zabrániť. Počas rannej rybačky, na ktorú vzal aj synovca, mal do rieky spadnúť. Potvrdil to aj muž, ktorý má chatku rovno oproti miestu, kde sa nešťastná tragédia odohrala. „Počul som, ako niečo spadlo do vody, vybehol som von, ale nikoho som nevidel,“ povedal.

Synovec však zrejme spanikáril a z miesta odišiel bez toho, aby mužovi v núdzi zavolal pomoc. Jozefa, ktorého prúd rieky odnášal do neznáma, tak začali hľadať až po tom, čo políciu zalarmovali jeho kolegovia z práce. „Prijali sme oznámenie o nezvestnosti 47-ročného Košičana. Tento včera (13.9.2012) v skorých ranných hodinách odišiel na ryby k rieke Hornád, doposiaľ sa nevrátil a nepodal o sebe žiadnu správu,“ povedal pre Topky košický policajný hovorca Alexander Szabó

Na Hornáde začala pátracia akcia, avšak s neúspešným koncom. Hasiči rieku prehľadávali hodiny, no Jozefovo telo zatiaľ nenašli. „Policajti v spolupráci s  príslušníkmi HAZZ a ich potápačmi prepátrali široké okolie rieky Hornád ako aj samotný tok s negatívnym výsledkom. Po mužovi naďalej pátrame,“ dodal hovorca.

Záhadou však naďalej ostáva, či muž do rieky naozaj spadol. Keďže jediným svedkom je synovec, ktorý o udalosti odmieta rozprávať, dokázané to nie je. Pocit viny však synovec potlačiť nedokázal, keď včera počas pátrania s hlavou v dlaniach sedel na brehu osudného Hornádu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu