Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Tragédia na pretekoch: Jazdec na vznášadle zomrel!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: bild.de)

THÜRINGEN – Tohtoročné preteky vznášadiel sa skončili tragickou nehodou. Hneď pri štarte sa zrazili tri stroje. Jeden z troch pilotov zrážku neprežil.

Nešťastný štart! Hneď na úvod Majstrovstiev sveta vznášadiel sa stala nepredvídaná udalosť. Traja piloti sa zrazili, pričom jeden z nich, 45-ročný Nemec zrážku neprežil. Podľa policajnej správy na mieste podľahol zraneniam. Ďalší dvaja účastníci nehody, nemecká pilotka a britský pilot, sa zranili ľahko. Podľa informácií Bild.de, po strašnej udalosti plánovaný priebeh pretekov ihneď prerušili.

„Sme neskutočne smutní z toho, že náš dobrý priateľ, aj napriek dlhoročným skúsenostiam prišiel o život,“ povedal pre Bild.de Tony Drake, prezident Svetovej asociácie vznášadiel. „Preteky vznášadiel sú nebezpečný šport a každý jazdec pozná riziká,“ dodáva Drake. Preteky vo štvrtok zrušili, presunuli ich však na sobotu. Po minúte ticha budú pokračovať.

Na tohtoročných Majstrovstvách sveta na jazere Bleichlochtalsperre v Thüringene sa zúčastnilo 96 jazdcov, z toho 8 žien. Preteky sa konali v šiestich rôznych kategóriách. Vznášadlá sa dokážu pohybovať rýchlosťou 185 km/h a z 0-100 km/h dokážu zrýchliť za 4 sekundy. Majstrovstvá sa konajú každé dva roky, naposledy to bolo v Berlíne

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu