Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zo šedej myšky módna ikona parlamentu: Nakupuje vo výpredajoch!

Lucia Nicholsonová Zobraziť galériu (9)
Lucia Nicholsonová (Zdroj: Ján Zemiar, Vladimír Labát)

BRATISLAVA – Jediná žena opozičnej Slobody a solidarity Lucia Nicholsonová (35) v ostatných týždňoch vyniká nápaditými farebnými kúskami oblečenia. Do parlamentu tak popri nudných sukňových kostýmoch vniesla mladistvého ducha. Na to, aby príťažlivá poslankyňa zaujala, však nepotrebuje luxusné značky, nakupuje totiž vo výpredajoch.

Po tom, čo sa z bývalej štátnej tajomníčky ministerstva práce a manželky investigatívneho novinára Toma Nicholsona stala poslankyňa, radikálne zmenila aj svoj šatník. „Som skôr nohavicový typ a prvý raz nosím lodičky,“ uviedla s tým, že sa rada oblieka nápadito, ale zároveň prakticky.

Oblečenie si vyberá sama, no najväčšiu radosť zo zmeny imidžu robí svojej dcére. Tá sa totiž teší z farebnosti, ktorú jej mama najnovšie využíva. „Predtým som nosila prevažne šedú a čiernu, ale ľudia mi hovorili, že tak pôsobím veľmi prísne,“ priznáva Nicholsonová. Napriek tomu, že zastupuje opozičnú stranu, najviac sa jej pozdávajú outfity poslankýň z opačnej strany rokovacej sály. „Pani Lišková, Obrimčáková a Laššáková – tieto dámy sa obliekajú veľmi pekne,“ pochválila vkus kolegýň zo Smeru.

S poslaneckým platom, ktorý predstavuje približne 3 500 eur mesačne, by si Nicholsonová mohla dovoliť luxusné značky, pokukuje však skôr po zlacnených kúskoch. „Snažím sa nakupovať vo výpredajoch. Musím myslieť ekonomicky, keďže živím sama dve deti,“ prezradila otvorene. S manželom Tomom, ktorý sa angažuje v kauze Gorila, totiž nežije už rok a pol. „Najskôr musím myslieť na to, čo je v špajze,“ dodáva pragmaticky na záver.

Ktovie, či s z poslankyne SaS vezmú príklad aj niektoré jej kolegyne. Ak by však zvolili farebné prvky viaceré, pomohlo by to k oživeniu ináč fádneho parlamentu.

Ako poslankyňa zmenila Lucia Nicholsonová svoj imidž.
Zobraziť galériu (9)
Ako poslankyňa zmenila Lucia Nicholsonová svoj imidž.  (Zdroj: Vladimír Labát)
Napriek výmene šatníka sa obľúbených nohavíc nevzdáva.
Zobraziť galériu (9)
Napriek výmene šatníka sa obľúbených nohavíc nevzdáva.  (Zdroj: Jan Zemiar)
Farebnými kúskami robí radosť svojej dcérke.
Zobraziť galériu (9)
Farebnými kúskami robí radosť svojej dcérke.  (Zdroj: Jan Zemiar)
Šedá myška v čase, keď pracovala ako štátna tajomníčka.
Zobraziť galériu (9)
Šedá myška v čase, keď pracovala ako štátna tajomníčka.  (Zdroj: SITA)
Lucia Nicholsonová v roku 2010.
Zobraziť galériu (9)
Lucia Nicholsonová v roku 2010.  (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu