Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Záborská: Od fungovania rodín závisí existencia celej spoločnosti

Anna Záborská
Anna Záborská

BRUSEL - Na pôde Výboru pre regióny v Bruseli sa dnes uskutočnila konferencia o stratégiách v prospech rodiny, ktoré by mali viesť k rovnováhe medzi prácou a rodinou.

Na podujatí, ktoré je súčasťou príprav 20. výročia Medzinárodného roku rodiny 2014, vyhláseného OSN, vystúpila s hlavným prejavom slovenská europoslankyňa Anna Záborská.

"Medzinárodný rok rodiny je dôležitým príspevkom k zohľadneniu potrieb rodiny pri prijímaní politických rozhodnutí. V rodinnej politike sa stretáva súkromná sféra s verejnou. Zatiaľ čo založenie rodiny je súkromným rozhodnutím muža a ženy, od fungovania rodín závisí existencia celej spoločnosti," zdôraznila vo svojom vystúpení Záborská.

Konferencia, ktorá sa začala dnes, bude pokračovať v stredu mimoriadnym zasadnutím expertov z radov občianskej spoločnosti z celej EÚ, ktorých úlohou je pripraviť spoločné stanovisko k Medzinárodnému roku rodiny pre OSN.

Ide už o tretie významné medzinárodné podujatie na tému rodina za posledných desať dní. Slovenská europoslankyňa vystúpila s prejavom aj na Parlamentnom fóre Medzinárodného kongresu rodín v Madride a na pozvanie Pontifikálnej rady pre rodinu sa zúčastnila na Svetovom stretnutí rodín, ktoré sa konalo uplynulý víkend v talianskom Miláne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu