Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zuzana, ktorú mesiace týrali sektári: V tichosti sa vrátila na Slovensko!

Zuzana a hotel, z ktorého ju uniesli
Zuzana a hotel, z ktorého ju uniesli (Zdroj: ekantipur.com)

BRATISLAVA - Košičanka Zuzana Takács, ktorú niekoľko mesiacov zadržiavali v Nepále, sa už vrátila do vlasti. Ministerstvu zahraničných vecí potvrdil jej príchod na územie Slovenska jej príbuzný.

Žena, ktorá bola známa pod menom Mariči, sa po vyslobodení zo zajatia nachádzala niekoľko dní pod policajnou ochranou v záchytnom centre cudzineckej polície v Káthmandu. Platnosť víz jej vypršala ešte v roku 2011, takže sa v krajine pohybovala takmer rok nelegálne. Na zaplatenie pokuty sa jej údajne vyzbierali jej príbuzní.

"Náš honorárny konzul v krajine a zároveň aj konzul na zastupiteľskom úrade SR v Dillí sprostredkovali doručenie finančnej hotovosti do Nepálu, aby mohla táto slovenská občianka krajinu opustiť," priblížil hovorca rezortu diplomacie Ľuboš Schwarzbacher. Po zaplatení pokuty za nelegálny pobyt bola letecky transportovaná do Viedne a ďalej na Slovensko.

Slovenku mali podľa informácií zahraničných médií zadržiavať prívrženci "božieho chlapca" Ráma Bahádura Bamdžana, ktorý má byť prevtelením Budhu. Nachádzať sa mala v lesoch v južnom Nepále, kde Bamdžan medituje už sedem rokov. Slovenka pritom mala "reinkarnovaného Budhu" počas uplynulého roka navštíviť viackrát. V zajatí strávila len posledné dva mesiace, kým ju v predminulú nedeľu nevyslobodila miestna polícia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu