Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Nepále zachránili zajatú Slovenku: Mučili ju stúpenci prevteleného Buddhu?!

Slovenka a jej údajný väzniteľ Zobraziť galériu (2)
Slovenka a jej údajný väzniteľ (Zdroj: topky)

BRATISLAVA/KÁTMANDU - Šokujúci prípad riešili nepálske policajné jednotky. Podľa New York Post v nedelu vyslobodili Slovenku (35), ktorú držali tri mesiace v zajatí miestni sektári, vedení mužom, ktorý sa vyhlasuje za prevteleného Buddhu.

Ženu držali v zajatí v lese v južnom Nepále prívrženci hnutia Bodhi Shrawan Dharma Sangh, ktoré ochraňuje "božieho chlapca" Ram Bahadura Bamjana. Ten sa vyhlasuje za prevtelenie zakladateľa buddhizmu Siddhártu a v južnom Nepále pôsobí už sedem rokov.

Slovenku našli nepálski policajti v lese Halkhoriya v zúboženom stave. Mala zlomenú ruku a telo zohyzdené jazvami. Zatiaľ sa nevie, či ju Nepálci týrali alebo mučili.  "Vyzerá to tak, že počas zajatia prešla fyzickým a psychickým utrpením. Modriny na jej tele naznačujú, že bola bitá," uviedla miestna televízia Avenues TV.

"Nemôžeme oficiálne potvrdiť, či ide o slovenskú občianku. Prípad preverujeme," uviedol pre Topky hovorca rozortu zahraničia Ľuboš Schwarzbacher. Ministerstvo preveruje aj možnosť, že ide o Slovinku, keďže v zahraničí si tieto dve krajiny často mýlia.

Žena, ktorú poznajú len pod menom Mariči, skončila na policajnej stanici. Jej pravé meno zatiaľ nie je známe, "Marichi" je však jedno z božstiev hinduistického panteónu.

V zajatí bola Slovenka podľa Himalayan Times spolu s ďalšou, pravdepodobne miestnou ženou, zvanou Mata. Hnutie ich údajne vinilo z toho, že sa snažia čarami rozptyľovať ich "mesiáša" v meditácii.  "Vyhlasovali že ich prepustia potom, ako dokončí svoj mystický obrad," uviedol policajný dôstojník K. P. Sharma.

Slovenka Mariči prišla do Nepálu minulý rok, aby sa stretla so Sanghom. Prespávala v miestom Lama Hoteli a neskôr, keď jej došli peniaze, presťahovala sa do blízkeho kláštora. Pravidelne chodievala meditovať do lesov. Na konci decembra však zmizla.

Podľa Krishna Maya Lamu, správcu kláštora, sa po čase v komplexe zastavili dvaja Sanghovi stúpenci a zobrali všetky jej osobné veci. Mnísi za ňou nemohli a na otázku, ako sa má, nedostali odpoveď. Obávali sa právom, Marichi je totiž chorá na obličky. 

 

Ram Bahadur Bomjan
 

Poznáte pravé meno Marichi či jej životný príbeh? Napíšte nám na e-mailovú adresu tipy@topky.sk alebo na SMS a MMS číslo 0910 177 023.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu