Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšia rana pre týranú Zuzanu: Deportujú ju na Slovensko a hrozí jej basa!

Zuzana a hotel, z ktorého ju uniesli
Zuzana a hotel, z ktorého ju uniesli (Zdroj: ekantipur.com)

BRATISLAVA/KÁTHMANDU - Vyše dve tisícky dolárov musí zaplatiť Zuzana "Mariči" Takács, ktorú len nedávno zachránili zo zajatia nepálskej sekty. V krajine bola totiž osem mesiacov bez platných víz a napriek trojmesačnému zajatiu a týraniu z nej nechcela odísť.

Imigračné oddelenie Nepálu rozhodlo, že Zuzanu nechá deportovať hneď potom, ako od nej dostane 1480 dolárov za nezaplatené víza a tri doláre za každý deň, ktorý v krajine strávila navyše.

Úradníci jej dali týždeň na to, aby si zabezpečila peniaze, vybavila potrebné papiere a kúpila letenku na Slovensko. "Ak sa jej to nepodarí, poputuje do väzenia," uviedol zamestnanec oddelenia Shiva Prasad Lamsal.

Zuzane sa snaží v zháňaní financií pomôcť náš rezort zahraničia aj Zuzanin priateľ, ktorý sa predstavil ako Čech Jan Jurák. "Napísal som imigračnému oddeleniu aj slovenskej ambasáde a požiadal ich o pomoc," uviedol pre Himalayan Times.

Honorárny konzul Slovenskej republiky v Nepále, Pasang Dawa Sherpe, uviedol, že poslal Zuzanine dokumenty do slovenskej ambasády v indickom Dilí. Práve tam sa mala Slovenka podľa posledných dostupných informácií nachádzať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu