Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tragédia bratislavskej starenky (†81): Prepadla cez takýto úzky otvor!

Medzery medzi balkónom a lešením sú relatívne malé Zobraziť galériu (5)
Medzery medzi balkónom a lešením sú relatívne malé (Zdroj: Ladislav Draškóczy)

BRATISLAVA - Zo siedmeho poschodia rekonštruovanej bytovky v bratislavskej Karlovej Vsi dnes vypadla dôchodkyňa (†81). Zachytilo ju až lešenie na treťom poschodí. S ťažkými zraneniami ju previezli do nemocnice, napokon však zomrela.

Nešťastie sa odohralo pred desiatou dopoludnia na Donnerovej ulici. Žena vypadla z balkóna bytovky, ktorá sa momentálne zatepľuje. Pravdepodobne si nevšimla, že na balkóne chýba zábradlie. Po dlhom páde dopadla na lešenie a vážne sa zranila.

Išlo o staršiu pani. Na miesto dorazili ako prví policajti, ktorí sa žene snažili poskytnúť prvú pomoc. Hasiči a záchranári sa ju potom snažili dostať do bezpečia. Z lešenia ju spustili na zem pomocou lán a odviezli do nemocnice. Tam zraneniam podľahla.

Robotníci zostali z pádu šokovaní, krátko na to opustili stavbu. Až okolo osemnástej sa na miesto nešťastia vrátil jeden pracovník firmy, ktorý si robil zábery na svoj mobil. "Prosím vás! Haló, čo robíte na tom lešení?," pýtal sa zo zvýšeným hlasom. A mal pravdu, jeden z obyvateľov prekročil okno a pohyboval sa po stavbe. "No je toto normálne?" pýtal sa s údivom. 

Tragédia bratislavskej starenky (†81):
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ladislav Draškóczy)

"Ťažko povedať čo sa udialo, v takom veku už môže zaúradovať aj demencia," hovorí sused z vedľajšieho vchodu. "Nepríjemne si poranila hlavu, ale nádej ešte bola pretože dýchala," dodal.

Na pád z balkóna potrebovala pani urobiť minimálne dva kroky. Všetky okná sú obalené fóliou a na balkónových dverách je upozornenie Nevstupovať. Navyše jeden z obyvateľov ešte pred začatím prác osobne chodil navštíviť každý byt aby upozornil na možné nebezpečenstvo.

Tragédia bratislavskej starenky (†81):
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ladislav Draškóczy)

Medzi chýbajúcim zábradlím a lešením je asi 30 - 40 cm voľného priestoru, ktorý sa stal pre starenku osudným.

Tragédia bratislavskej starenky (†81):
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Ladislav Draškóczy)

Na niektorých podobných stavbách sme si všimli, že dvere na balkón počas rekonštrukcie sú prekryté skríženými latami. Jednoduché opatrenie mohlo v tomto prípade zachrániť ľudský život.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu