Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Mladík zo Spiša propagoval rasovú svätu vojnu: Môže sa dostať za mreže!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/KOŠICE - Fanúšikom nacistického vodcu Adolfa Hitlera je pravdepodobne mladý muž (25) zo Spišských Tomášoviec. Policajti uňho objavili množstvo zakázaných extrémistických materiálov. Okrem führerových fotografií to boli napríklad heslá, propagujúce "RAHOWU," globálny rasový konflikt.

Spišskonovoveskí policajti mladíka obvinili z prečinu prechovávania extrémistických materiálov. Ako uviedol krajský policajný hovorca z Košíc Alexander Szabó, obvinený v máji minulého roka v rodinnom dome v Spišských Tomášovciach, ale aj na iných miestach prechovával čierno-biele xeroxy skupiny Krátky proces albumu „Na prach“ a skupiny Ancestors.

„Mal aj písomne vyhotovené heslá „SIEG HEIL“, „RAHOVA“, Rasová svätá vojna, „SKINS, WHITE POWER, WHITE WARRIORS, SVASTIKA, RUNA, WAFFEN SS, TOTENKOPF“, grafické vyobrazenia symbolov hákového kríža a fotografie Adolfa Hitlera,“ doplnil Szabó.

Materiály údajne propagujú súčasný neonacizmus a pravicový extrémizmus vo forme bieleho rasizmu a koncepcie rasovej vojny, ktorej výsledkom má byť nadvláda bielej rasy, eliminácia a fyzická likvidácia neárijských skupín obyvateľstva. 

„Propaguje teda ideológiu skupín a hnutí, ktoré smerujú k potláčaniu základných ľudských práv a slobôd,“ upozornil hovorca. Obvinený je trestne stíhaný na slobode. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu