Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Rómovia z Krásnohorského podhradia sa boja: Na víkend sa sťahujú preč!

Krásnohorské Podhradie
Krásnohorské Podhradie (Zdroj: SITA)

KRÁSNOHORSKÉ PODHRADIE – Avizované nedeľné stretnutie „Kotlebovcov“ v Krásnohorskom podhradí, vystrašilo miestnych Rómov na smrť ! Podľa našich informácií, už veľká väčšina sa balí a odchádza na víkend preč. Navštívia vraj svojich príbuzných v rôznych častiach Slovenska.

Líder Ľudovej strany Naše Slovensko Marián Kotleba zvoláva cez víkend svojich prívržencov pod zničený hrad Krásna Hôrka. Chcú sa zísť v nedeľu 18. marca o 15,00 hodine pred miestnym obecným úradom. "Nedovoľme Rómom zničiť našu minulosť," odkazujú na svojich stránkach.

Dôvodom ich stretnutia je fakt, že podľa polície požiar nášho krásneho hradu v sobotu 10. marca, spôsobili dvaja maloletí Rómovia, keď si pod hradom zapálili cigarety a ohorky odhodili do suchej trávy. Tá vzbĺkla a postupne sa oheň rozšíril až k hradnému múru, kde zachvátil suchý brečtan a tak sa vznietila aj historická šindlová strecha. Tá behom niekoľkých desiatok minút, ľahla popolom. Pri požiari bolo zničených okolo 10 percent vzácnych zbierok, najmä v novozrekonštruovanom Gotickom hrade. Škodu zatiaľ odhadujú na vyše 8 miliónov eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu