Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Mikloš zrejme v SDKÚ skončí: Lukratívna ponuka zo zahraničia!

Ivan Mikloš
Ivan Mikloš

BRATISLAVA – Podpredseda SDKÚ-DS a minister financií Ivan Mikloš má lukratívnu pracovnú ponuku zo zahraničia. Uvažuje preto, že sa vzdá poslaneckého mandátu.

Dnes to potvrdili dva od seba nezávislé zdroje. Mikloš už v nedeľu dostal otázku, či sa poslaneckého mandátu nevzdá. „Všetko má svoj čas a všetko sa dozviete,“ odpovedal. Už v minulosti sa špekulovalo,  že by mal ísť do Bruselu. Ak by sa Mikloš poslaneckého mandátu vzdal, do parlamentu by sa dostal minister školstva Eugen Jurzyca.

Mikloš bol v sobotňajších voľbách opätovne zvolený za poslanca NR SR. Získal druhý najvyšší počet preferenčných hlasov z kandidátov SDKÚ-DS. V počte krúžkov preskočil predsedu strany Mikuláša Dzurindu. Predbehla ho však ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská.

Dnes popoludní sa výsledkom SDKÚ-DS v parlamentných voľbách bude zaoberať prezídium strany. Viacerí jeho členovia očakávajú, že Dzurinda na rokovaní oznámi, že sa už nebude uchádzať o predsednícku funkciu v strane. Kandidatúru na post predsedu ešte v nedeľu potvrdila Žitňanská.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu