Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Rodičia Terezy (†25), ktorú zhodili z vleku: Žaloba na lyžiarske stredisko!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: bleskovky)

BRATISLAVA/NÍZKE TATRY - Nešťastná víkendová udalosť v Nízkych Tatrách bude mať právnu dohru. Rodičia mladej lyžiarky Terezy, ktorá zahynula po tom, ako ju z vleku zhodil neznámy snoubordista, podali trestné oznámenie na neznámeho páchateľa.

Ako píše portál Lidovky.cz, trestné oznámenie pravdepodobne skončí žalobou na snoubordistu, ktorý po tom, ako narazil do vleku, ušiel, aj na prevádzkovateľa zjazdovky na Chopku. Jeden podnet už podal Martin Hanes, mladík, ktorý bol s Terezou na víkendovej lyžovačke.

"Stalo sa to počas sekundy. Bol som otočený. Keď som sa pozrel pred seba, ten človek sa odrazu prirútil - na snouborde nestál, ale padal. Neviem, či predtým išiel, kadiaľ nemal, alebo či tiež spadol z vleku. Je to dosť možné, zjadovka bola samý laď," popisoval situáciu Martin a naznačil aj katastrofálne podmienky na zjazdovke. Tie sa pričinili o mimoriadne smutný víkend v Nízkych Tatrách - zahynuli až štyria ľudia.

Martina prudký náraz snoubordistu tiež takmer zhodil z vleku, ale podarilo sa mu na ňom udržať. Tereza mala menej šťastia. "Ten pád bol hrozný, letela vo vzduchu, padala niekoľko stoviek metrov," dodal. Udierala sa pritom o ľad a kosodrevinu. Hroznú udalosť si všimla obsluha vleku a k dievčine vyrazil záchranár.

Ani jeho okamžitá pomoc a príchod záchranárskeho vrtuľníka mladú ženu nezachránil. V sobotu tesne popoludní museli lekári konštatovať smrť. Jej rodičia sa strašnú správu dozvedeli okolo šiestej večer, keď sa partia konečne dostala k telefónu.

Podľa Banskobystričana Martina bola Tereza dobrá lyžiarka aj snoubordistka. Na Chopok prišla po prvýkrát a nešťastie sa stalo hneď pri prvej jazde.

Prevádzkovateľa zjazdovky celá udalosť mrzí, trvá však na tom, že bola zabezpečená dostatočne. "Všade sú značky, upozorňujúce na tom, že od Kosodreviny na Chopok, kadiaľ vedie vlek a nie lanovka, ide o voľný terén, a že jazda je tu na vlastné nebezpečenstvo," povedala za stredisko Denisa Kalivodová. Podľa nej je najmä dôležité vypátrať neznámeho snoubordistu, ktorý nešťastie zapríčinil a ušiel. Vyzýva svedkov, aby sa prihlásili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu