Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Pirát rakúskych svahov zvalcoval Petra: Žiada od neho nehorázne odškodné!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: zmescience.com)

BRATISLAVA - Absurdné a vrcholne drzé. Tak by sa dalo opísať správanie rakúskeho snowboardistu, ktorý počas zimy na svahu v Semeringu v rýchlosti zvalcoval stredoškoláka Petra a teraz od neho pýta horibilné odškodné. Pri zrážke sa zranil a vraj bude mať trvalé následky. Mladému Slovákovi teraz hrozí, že najbližšie roky bude splácať tisíce na Rakúšanovo uzdravenie.

Po nevinnej lyžovačke v Rakúsku skončil so žalobou na krku. Stredoškolák Peter spolu s priateľkou jazdil na svahu v Semeringu, keď sa na nich sprava vrútil rakúsky snowboardista. Vopchal sa priamo do cesty Petrovi, ktorý neubrzdil a zozadu doňho vrazil. Práve preto vraj za nehodu môže jednoznačne on.

Po nepeknej zrážke na svahu sa Rakúšan sťažoval, že ho bolí koleno. Zavolali mu preto horskú službu a tá ho odviezla na stanicu. Tam Petrovi povedali, že aby si snowboardista mohol nárokovať na peniaze z poistky, musí byť záznam o nehode spísaný rakúskymi policajtmi.

Peter vybavil všetko potrebné a dúfal, že nepríjemný zážitok je už za ním. Po pár mesiacoch však prišiel šok. "Podal na mňa trestné oznámenie," zúfa stredoškolák. Zápis sa podľa neho odlišoval od skutočnosti a na súd išiel s malou dušičkou. "On to bez ohľadu na to, jak sa skončí tento súd, určite posunie na občiansky súd, lebo chce dostať peniaze," opisuje slová žalobcu Peter. Rakúsky snowboardista po mesiacoch tvrdí, že na svahu silno krvácal a takmer prišiel o život.

Peter aj s matkou sú zdrvení a odvtedy, ako im doručili žalobu, nemôžu spávať. Rakúšanovi majú do dvoch týždňov preplatiť cesty do nemocnice, ortézy a iné pomôcky vo výške 21 tisíc eur, ku ktorým sa priráta ešte 5 tisíc eur za trvalé následky. Odborníci im odporúčajú, aby sa obrátil na advokáta v Rakúsku, alebo slovenského, ktorý môže poskytovať právne služby v Rakúsku. Petrovi sa však takého zatiaľ nájsť nedarí a pokiaľ to nestihne do týždňa, snowboardistovi bude musieť vyplatiť 26 tisíc eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu