Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Situácia sa po záplavách upokojila, hasiči odčerpali vodu

Situácia v Ilave sa upokojila
Situácia v Ilave sa upokojila (Zdroj: TASR)

TRENČÍN – Situácia v Ilave, kde voda z topiaceho sa snehu, ktorá stekala z priľahlých kopcov, zaplavila dve ulice, je už stabilizovaná. Ako informoval prednosta Obvodného úradu v Trenčíne Pavol Čiernik, hasiči vodu už odčerpali a situácia sa tak upokojila.

„Teraz nemám informácie o tom, že by tam bol ešte nejaký problém,“ povedal Čiernik s tým, že problémy s vodou už nie sú ani na kruhovom objazde pod sídliskom Juh.

Hasiči v stredu odčerpávali vodu, ktorá zaliala dve ulice v Ilave. Na jednej z nich zatopilo pivnice a dvory v dvoch rodinných domoch, voda sa valila aj cez cestu. Na druhej hasiči odčerpávali vodu z areálu súkromnej spoločnosti. Zatopené bolo aj parkovisko. „Hasiči vykopali odvodový kanál a postavili pieskové hrádze. Stačilo to k tomu, aby sa situácia upokojila,“ povedal hovorca trenčianskych hasičov Marián Petrík.

Situácia je pokojná už aj v Myjave. Tam v stredu vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity. Ako informoval hovorca mesta Marek Hrin, vďaka počasiu sa problémy s vodou vyriešili. „Voda klesá, už nepredpokladáme žiadne iné problémy, situácia je úplne v norme,“ povedal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu