Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polícia už tuší, kto zranil ťažkoodencov na Gorile: Hľadá tohto mladíka!

Poznáte ho? Zobraziť galériu (8)
Poznáte ho?

BRATISLAVA - Tísícky ľudí sa tretieho februára vydali do ulíc Bratislavy a protestovali proti korupčnému megaškandálu Gorila. Podvečer prišli pred parlament a pokojný protest sa po čase začal meniť na násilnosti. Výsledkom boli aj dvaja policajti, zranení dlažobnou kockou. Polícia analyzovala videá z akcie a tvrdí, že už tuší, kto ich má na svedomí.

K incidentu malo podľa bratislavskej policajnej hovorkyne Petry Hráškovej prísť okolo ôsmej večer. "Neznámy muž úmyselne zasiahol dlažobnou kockou dvoch príslušníkov polície v oblasti hrudníka. Títo utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie," uviedla.

"Podozrivým je mladý muž, strednej postavy. Oblečené mal čierne nohavice so sivým vreckom na zadnej strane pravej nohavice, tmavú zelenú bundu so sivým spodným okrajom. Má krátke hnedé vlasy a na nose mal tržnú ranu," informovala Hrášková a dodala, že v prípade, že ho poznáte, treba informovať políciu.

Protest Gorila 2 bol pravdepodobne najväčším občianskym protestom od nežnej revolúcie. Po celom Slovensku protestovali až desaťtisíce ľudí.

Hlavná akcia sa odohrala v Bratislave. Demonštranti sa z námestia SNP presunuli pred Úrad vlády, kde došlo k prvým vážnym násilnostiam. Pred parlamentom už bol situácia mimoriadne vážna, najmä v neskorších hodinách, keď sa zvyšok davu radikalizoval.

Ľudia prekonali policajné zátarasy, ktoré začali ničiť. Polícia spočiatku nezasahovala, po útoku na dvoch svojich kolegov však zaútočila a ľudí v arktickom mraze zasiahla aj voda z vodného dela. Výsledkom boli niekoľkí zatknutí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu